1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yunanistan enerji depolama kapasitesini arttıracak

Yunanistan enerji depolama kapasitesini arttıracak

Yunanistan, iklim hedefleri kapsamında artan yenilenebilir enerji kapasitesine paralel enerji depolama kapasitesini arttırmak için bu yıl 700 MW’lık ihale düzenlemeyi planlıyor.

Yunanistan enerji depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan, iklim hedefleri kapsamında artan yenilenebilir enerji kapasitesine paralel enerji depolama kapasitesini arttırmak için bu yıl 700 MW’lık ihale düzenlemeyi planlıyor.

Yunanistan'ın enerji depolama sektörünü geliştiriyor. Atina, devam eden enerji depolama politikası çerçevesi oluşturma çalışmalarının yanında, 700 MW kapasiteli enerji depolama ihaleleri düzenleme planlarını onayladı. 

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı (Ypen) enerji ve mineral kaynakları genel sekreteri Alexandra Sdoukou yaptığı açıklamada, enerji depolama yasasını bu yılın üçüncü çeyreğinde çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, bakanlığın Yunanistan'daki enerji depolama projelerini desteklemek için bir sübvansiyon planı oluşturmaya çalıştığını da kaydetti. Yunanistan bu kapsamda 2021 yılında 700 MW pil depolama ihalesi yapmayı hedefliyor. Sdoukou, yapılacak olan ihalenin tek bir tesis mi yoksa küçük kapasiteli tesisleri mi kapsayacağı konusunda henüz bir netliğin olmadığını kaydetti. 

Yunanistan’ın 2030’a kadar elektrik ihtiyacının %60'ını yenilenebilir enerji ile karşılayabilmesi için yaklaşık 1.500 ila 1.750 MW yeni enerji depolama kapasitesine ihtiyacı olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler