1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan karasularındaki gazı değerlendirecek

Yunanistan karasularındaki gazı değerlendirecek

Enerji Günlüğü - Yunanistan, İtalya ile arasında yer alan İyon Denizi'nde ihaleye çıkardığı  belirlenen sahada doğal gaz arama çalışmaları...

Yunanistan karasularındaki gazı değerlendirecek

Enerji Günlüğü - Yunanistan, İtalya ile arasında yer alan İyon Denizi'nde ihaleye çıkardığı  belirlenen sahada doğal gaz arama çalışmaları yapılması için Total öncülüğündeki konsorsiyum ile anlaşmaya yaklaştı.

Yunanistan Enerji Bakanı Giorgos Stathakis, İyon Denizi'nde belirlenen sahada doğal gaz arama çalışmaları yapılması için Total öncülüğündeki konsorsiyum ile görüşmeleri tamamladıklarını, tarafların bir anlaşma imzalamaya yaklaştıklarını söyledi. 

Fransız petrol ve gaz şirketi Total liderliğinde oluşturulan ve Yunanistan'dan Hellenic Petroleum ve İtalya'dan Edison'ın yer aldığı konsorsiyum, Yunanistan'ın batısında bulunan bir açıkdeniz (offshore) doğal gaz sondaj sahasında birinci blok için geçen yıl teklif vermişti.

Yunanistan, İyon Denizi'nde 200 offshore blok'u ihaleye çıkardı. Hellenic Petroleim, Edison ve Erengean Oil ile hali hazırda Batı Yunanistan'daki 3 sahada doğal gaz arıyor. 

YUNANİSTAN AÇIK DENİZ SAHASI İÇİN TEKLİF

Önceki ve Sonraki Haberler