1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yunanistan Makedon elektrik şirketini satın aldı

Yunanistan Makedon elektrik şirketini satın aldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın devlete ait Kamu Enerji Şirketi (PPC), Makedon elektrik şirketi EDS Group'u 4,8 milyon Euro karşılığında satın...

Yunanistan Makedon elektrik şirketini satın aldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın devlete ait Kamu Enerji Şirketi (PPC), Makedon elektrik şirketi EDS Group'u 4,8 milyon Euro karşılığında satın aldı. 

Yunanistan Kamu Enerji Şirketi PPC, yurtdışı faaliyetlerinin ve özellikle Avrupa Birliği tarafından teşvik edilen elektrik piyasalarının entegrasyonu açısından önde gelen bir güç olmayı hedeflediği Balkanlar bölgesindeki faaliyetlerinin genişletilmesi stratejisinin bir parçası olarak Makedon elektrik tedarik ve ticaret şirketi EDS Group'u satın aldı. Satın alma bedeli 4.8 milyon Euro.   

PPC, Yunanistan'ın en büyük elektrik üreticisi ve elektrik tedarik şirketi olup yaklaşık 7,4 milyon müşteriye sahip. 2012 yılında kurulan EDS Group ise, Sırbistan, Slovakya ve Kosova'da ortaklıklara sahip. EDS Group, ayrıca Sırbistan, Kosova, Hırvatistan, Bulgaristan ve Macaristan'da elektrik ticaret lisanslarına sahip. Büyük sanayi kuruluşlarına elektrik satışı yapan EDS Group, toplamda 320 MW'lık bir satış hacmine ulaşmış durumda. 

Makedonya Hükümeti, geçen ay Meclise sevk ettiği yeni enerji kanunu taslağı ile, enerji piyasasını liberalleştirmeyi, yabancı elektrik ve gaz dağıtımcılarının piyasaya girişinin kolaylaştırmayı ve yenilenebilir enerji üretimini destekleyerek enerji üretimini artırmayı hedefliyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler