1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan özelleştirmeleri hızlandıracak

Yunanistan özelleştirmeleri hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Bu yılın ilk yarısında özelleştirmeleri hızlandıracak olan Yunanistan, Hellenic Petroleum Şirketi’nin %50,1 hisse satışı için...

Yunanistan özelleştirmeleri hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Bu yılın ilk yarısında özelleştirmeleri hızlandıracak olan Yunanistan, Hellenic Petroleum Şirketi’nin %50,1 hisse satışı için teklifleri Mart'ın ikinci haftasında alacak ve DEPA özelleştirmesini Şubat ayında meclise getirecek.

Yunan Malvarlığı Geliştirme Fonu (TAIPED) Başkanı Aris Xenofos tarafından yapılan açıklamaya göre, Yunanistan yılın ilk yarısında özelleştirmeleri hızlandıracak. TAIPED Başkanı tarafından enerji özelleştirmeleri odaklı yapılan açıklamalara göre, ülkenin en büyük petrol rafinerisi Hellenic Petroleum’un %50,1 hissesinin satışına ilişkin teklifler Mart ayının ikinci haftasında verilecek. Yunan Kamu Gaz İşletmesi (DEPA)’nin özelleştirilmesinde ise şirketin bir işletme ve bir altyapı şirketi olarak bölünmesine ilişkin tarafların görüşleri alınmış olup, kanun taslağı Şubat ayında Parlamento’ya gelecek. 

TAIPED Başkanı ayrıca Kavala'daki yeraltı doğal gaz depolama tesisinin kullanım sürecinin yılın son çeyreğinde başlayacağını öngörmektedir. 

AB ile yaptığı kurtarma anlaşması çerçevesinde üç kömürlü elektrik santralini satmaya çalışan Yunanistan, satış ihalesinde bir uzatmaya daha giderek son teklif verme tarihini 6 Şubat'a ötelemişti. 

Hellenic Petroleum, Avrupa'nın üçüncü büyük rafinerisi ve piyasa değeri 2,6 milyar euro. Rafinerinin en az yüzde 50.1 hissesinin satılacağı ihalede ödeme tamamen nakit olarak gerçekleştirilecek. Hellenic Petroleum'un yüzde 50,1 hissesinin şu anda piyasa değeri 1,2 milyar euro. 

YUNANİSTAN EN BÜYÜK RAFİNERİSİ İÇİN TEKLİF SÜRESİNİ UZATTI

YUNANİSTAN EN BÜYÜK RAFİNERİSİNE SON TEKLİF VERME SÜRESİNİ UZATTI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler