1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan petrol ve gaz ihalesine dünya devlerinden teklif

Yunanistan petrol ve gaz ihalesine dünya devlerinden teklif

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında ve İyon Denizi petrol ve doğal gaz çalışmaları için büyük petrol şirketlerinden oluşan...

Yunanistan petrol ve gaz ihalesine dünya devlerinden teklif

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında ve İyon Denizi petrol ve doğal gaz çalışmaları için büyük petrol şirketlerinden oluşan iki konsorsiyum teklif verdi.

Yunanistan petrol ve gaz kaynakları yönetim şirketi HHRM, Girit açıklarında petrol ve gaz aranması için açtığı ihaleye Exxon Mobil, Total ve Hellenic Petroleum konsorsiyumunun, İyon Denizi'nde petrol ve gaz aramak için açtığı ihaleye de Repsol ve Hellenic Petroleum ortaklığının teklif verdiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Exxon Mobil, Total ve Hellenic Petroleum konsorsiyumunda Fransız enerji şirketi Total ve Amerikan ExxonMobil'in payları yüzde 40'ar olarak belirlendi. İspanyol enerji şirketi Repsol da Yunanlı Hellenic Petroleum ile yüzde 50-50 ortak paya sahip olacak.

HRRM yaptığı açıklamada teklifleri kısa süre içinde değerlendireceğini ve nihai kararı Enerji Bakanlığı'nın vereceğini belirtti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler