1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan TAP evsahipliği anlaşmasını onayladı

Yunanistan TAP evsahipliği anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Yunanistan Parlamentosu Trans Atlantik Boru Hattı (TAP) ile Haziran ayında imzalanan Evsahibi Hükümet Anlaşması'nı (HAG) dün gece onayladı.TAP’tan...

Yunanistan TAP evsahipliği anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Yunanistan Parlamentosu Trans Atlantik Boru Hattı (TAP) ile Haziran ayında imzalanan Evsahibi Hükümet Anlaşması'nı (HAG) dün gece onayladı.

TAP’tan yapılan basın açıklamasıyla Yunanistan Parlamentosu’nun bu yılın Haziran ayında (TAP) ileimzalanan Evsahibi Hükümet Anlaşması'nı (HAG) onayladığı duyuruldu.

HGA, Yunanistan sınırları içinde projenin nasıl gerçekleştirileceğine ve nasıl işletileceğine dair çerçeveyi ortaya koyuyor. Aynı zamanda kolay kurulum ve satın alma, teknik uygulamalar, güvenlik, çevreci ve sosyal standartlar ve izinler gibi işlemleri de kapsıyor.

TAP YUNANİSTAN AYAĞI MALİYETİ YAKLAŞIK 1.5 MİLYAR EURO

TAP Yunanistan’daki en büyük doğrudan yabancı yatırım kaynağı olacak ve sadece Yunanistan ayağı yaklaşık 1.5 milyar euro’ya malolacak.Boru Hattının inşası sürecinde ülkede 2 bin kişi doğrudan, 10 bin kişi de dolaylı olarak istihdam edilecek.Proje şimdiden bir dizi Yunan iş dünyası ve uzmanıyla işbirliği yapmış durumda ve yerel bağlantılarıyla hat üzerinde bu tür işbirliklerini genişletmeyi amaçlıyor.

T

AP'IN EN BÜYÜK BÖLÜMÜ YUNANİSTAN TOPRAKLARINDA

TAP'ın en büyük bölümü Yunanistan topraklarında olacak. Boru Türkiye sınırındaki Kiapoi'den Arnavutluk sınırındaki Dipotamia'ya kadar uzanacak.550 km mesafesindeki bu proje, Yunanistan’ın önemli bir enerji kavşağı olma arzusunun gerçekleşmesine yardımcı olacak.

TAP Genel Müdürü Kjetil Tungland, anlaşmanın onaylanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yunan Parlamentosu ve Hükümeti başta olmak üzere bütün ilgili kişi ve kurumlara teşekkür etti.

TAP Yunanistan yöneticisi Rikard Scoufias da yaptığı açıklamada, “ Güney Gaz Koridoru ve bu önemli anlaşmanın onaylanmasında Yunanistan’ın zaferinin başarısını sağlayan ve destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bölgedeki yerel halkla ve Atina’da yaptığımız yüzlerce toplantı ile Helen Cumhuriyeti ile işbirliğine gitmekten memnunuz. Önümüzdeki yıl başlayacağımız yapım çalışmalarında da bu işbirliğinin aynı ruh ve çaba ile devam etmesini diliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler