1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yunanistan termik santraller ihalesinde bir uzatma daha!

Yunanistan termik santraller ihalesinde bir uzatma daha!

Enerji Günlüğü - AB ile yaptığı kurtarma anlaşması çerçevesinde üç kömürlü elektrik santralini satmaya çalışan Yunanistan, satış ihalesinde...

Yunanistan termik santraller ihalesinde bir uzatma daha!

Enerji Günlüğü - AB ile yaptığı kurtarma anlaşması çerçevesinde üç kömürlü elektrik santralini satmaya çalışan Yunanistan, satış ihalesinde bir uzatmaya daha giderek son teklif verme tarihini 6 Şubat'a öteledi.

Yunan hükümeti çeşitli nedenlerle bir çok kez ertelediği ve en son olarak 15 Ocak'a kadar uzattığı üç kömürlü elektrik santralinin ihalesini yeniden erteledi. Yatırımcılara verileri gözden geçirmeleri için daha fazla zaman tanıma adına, ihaleye çıkarılmış olan 3 kömür yakıtlı enerji santrali için nihai teklif verme tarihi bu defa 6 Şubat'a öteledi. 

Santralleri ihaleye çıkaran Public Power Corp'un oluşturduğu kısa listede 6 yatırımcı yer alıyor, ancak konuya yakın kaynaklar bunlardan sadece 3'ünün teklif vermesini bekliyorlar.

Avrupa mahkemesinin aldığı kömür piyasasındaki hakim pozisyonunun kötüye kullandığı kararı sonrasında Yunanistan devlet enerji şirketi PPC, kapasitesinin yüzde 40'ını oluşturan kömür yakıtlı santralleri satma kararı almıştı. 

YUNANİSTAN TERMİK SANTRALLERİNİ SATAMIYOR

YUNANİSTAN KÖMÜR SEKTÖRÜNDE REKABETİ GÜÇLENDİRECEK

YUNANİSTAN TERMİK SANTRAL İHALELERİNİ UZATMAK İSTİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler