1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan ve BAE’den 4 milyar euro enerji yatırımı

Yunanistan ve BAE’den 4 milyar euro enerji yatırımı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yunanistan’da 4 milyar euro (4,2 milyar dolar) değerindeki enerji yatırımlarına ortak olacak.

Yunanistan ve BAE’den 4 milyar euro enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Yunanistan ile BAE enerji alanında 4,2 milyar dolar değerinde ortak yatırım yapacaklar. Yatırımlar Yunanistan’ın Avrupa’ya gaz geçiş kapısı olma hedefini güçlendirecek.

Yunanistan Başbakanlık Ofisi yaptığı açıklamada, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yunanistan’da 4 milyar euro (4,2 milyar dolar) değerindeki enerji yatırımlarını ortaklaşa finanse etmeyi ve enerji sektöründe daha fazla işbirliğini keşfetmeyi kabul ettiğini bildirdi. 

Abu Dhabi'de Veliaht Prens Şeyh Muhammed bir Zayed al-Nahyan ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, iki ülkenin enerji alanında ortaklaşa 4 milyar euro yatırım yapacaklarını kaydetti. Yunanistan’ın, coğrafi konumu nedeniyle Ortadoğu'dan Avrupa'ya doğal gazın geçiş kapısı olma potansiyeline sahip olduğunu belirten Miçotakis, “Daha fazla stratejik işbirliği için olasılıkları ve BAE'den bu yönde fonların katılımını araştırmak istiyoruz” dedi.  

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI ARTTIRILACAK

Miçotakis'in verdiği bilgiye göre, Avrupa Birliği ile BAE arasında yenilenebilir enerji alanında daha fazla işbirliği için de alan var. Yenilenebilir enerjinin enerji tüketimindeki payını mevcut durumdaki yaklaşık %23'ten 2030'a kadar %35'e çıkarma hedefi kapsamında Yunanistan, 2030 yılına kadar 2 bin megawatt kapasiteli denizüstü (offshore) rüzgar santralleri kurmayı planlıyor. Bunun için gerekli yatırımların ise 6 milyar euro olduğu tahmin ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler