1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yunanistan ve Macaristan 2030'a kadar kömürü terk edecek

Yunanistan ve Macaristan 2030'a kadar kömürü terk edecek

Yunanistan’ın 2028 ve Macaristan'ın 2030'a kadar tüm kömürlü elektrik santrallerini kademeli olarak kapatacağı bildirildi. 

Yunanistan ve Macaristan 2030'a kadar kömürü terk edecek

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın 2028 ve Macaristan'ın 2030'a kadar tüm kömürlü elektrik santrallerini kademeli olarak kapatacağı bildirildi. 

New York’taki BM İklim Eylemi Zirvesi’nde, Yunanistan Başbakanı ve Macaristan Cumhurbaşkanı, ülkelerin emisyonları azaltmaya ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak için atmosferi kirleten fosil yakıtların başında gelen kömürden kurtaracaklarını açıkladı. 

BU AYNI ZAMANDA BÜYÜK FIRSAT

Yunanistan’ın enerji bileşimi tarihsel olarak büyük oranda kömüre dayanıyor ve 2050’yi geçmesi planlanan yeni bir linyit tesisi inşa ediliyor. Zirvede konuşan Yunanistan Başbakanı, 2028 yılına kadar kömür yakıtlı elektrik santrallerini kapatacaklarını belirterek, "Bizim için bu sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda büyük bir ekonomik fırsat" dedi. 

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader de 2030 yılına kadar ülkenin kömürle çalışan elektrik üretimini iptal etme planlarını açıkladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler