1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan ve Makedonya doğalgaz bağlantı hattı kuracak

Yunanistan ve Makedonya doğalgaz bağlantı hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan ve Makedonya doğalgaz boru hatlarını 160 kilometrelik bir hat ile birleştirecek.Makedon Enerji Kaynakları (MER) ile Yunan doğalgaz...

Yunanistan ve Makedonya doğalgaz bağlantı hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Yunanistan ve Makedonya doğalgaz boru hatlarını 160 kilometrelik bir hat ile birleştirecek.

Makedon Enerji Kaynakları (MER) ile Yunan doğalgaz şirketi DEPA’nın dağıtım operatörü DESFA, Makedonya ile Yunanistan arasında doğalgaz boru hatlarını birleştirmeyi amaçlayan bir mutabakat zaptı imzaladı.

Makedonya’nın resmi haber ajansı MIA’nın haberine göre, başkent Üsküp’te düzenlenen imza törenine MER Müdürü Krste Miladinov, DESFA Müdürü Sotirios Nikas, Yunanistan’ın Üsküp Büyükelçisi Dimitris Yanakakis, Makedonya Ekonomi Bakan Yardımcısı Hristiyan Delev katıldı.

Anlaşmaya göre, Makedonya'nın doğusundaki İştip şehri ile Yunanistan’ın Selanik şehri yakınlarındaki Nea Mesimvria’daki doğalgaz boru hatlarını birleştirecek kısım 160 kilometre uzunlukta olacak.

TAP VE TÜRK AKIMI'NA BAĞLANILABİLECEK

MER Müdürü Miladinov, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, Boru hatlarının birleştirilmesinin, farklı kaynaklardan doğalgaz teminatı anlamına geldiğini belirterek, bağlantı hattı ile Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ve Türk Akımı gibi büyük projelere bağlanabileceklerini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler