1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yunanistan ve Suudi Arabistan elektrik şebekelerini birleştirecek

Yunanistan ve Suudi Arabistan elektrik şebekelerini birleştirecek

Yunanistan ve Suudi Arabistan elektrik hatlarının entegre edilmesi çalışmalarına başlamak için ortak bir teknik ekip oluşturulacak. 

Yunanistan ve Suudi Arabistan elektrik şebekelerini birleştirecek

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, yenilenebilir kaynaklardan ürettiği elektriği ve hidrojeni Avrupa’ya taşımak için Yunanistan ile işbirliği yapacak.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Yunanistan'ı ziyaret ederek Başbakan Kyriakos Miçotakis ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda, başta enerji ve telekomünikasyon olmak üzere birçok alanda iş birliği ve yatırım anlaşmaları imzalandı.

Enerji alanında imzalanan mutabakat, yenilenebilir enerji, elektrik arabağlantısı, Yunanistan ve Avrupa'ya elektrik ihracatı, Avrupa'ya temiz hidrojenin taşınması, enerji verimliliği ve petrol, gaz ve petrokimya endüstrisi alanlarını içeren iki ülke arasındaki işbirliği için bir çerçeve oluşturuyor. Ham petrol, petrol ürünleri ve petrokimya ticareti konusunda mevcut iş birliğinin geliştirilmesi noktasında mutabık kalan iki ülke ayrıca,  yeşil enerji alanında iş birliği ve Suudi Arabistan'ın Avrupa'ya Yunanistan üzerinden elektrik transferi imkanlarını da ele aldı.

Maliyeti 2.6 milyar euro olacağı açıklanan bu proje ile konvansiyonel ve "yenilebilir enerji kaynaklarının" Yunanistan ve buradan Avrupa ülkelerine ulaştırılması öngörülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler