1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan ve Türkiye arasında doğalgaz görüşmesi yapıldı

Yunanistan ve Türkiye arasında doğalgaz görüşmesi yapıldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın Çevre Enerji ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Makis Papageorgiou’nun Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’ne...

Yunanistan ve Türkiye arasında doğalgaz görüşmesi yapıldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan’ın Çevre Enerji ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Makis Papageorgiou’nun Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği İstanbul’da Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştüğü belirtildi. Olumlu bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşmede Yunanistan Enerji Bakan Yardımcısı Papageorgiou ile Türk Enerji Bakanı Yıldız’ın iki ülkeni ortak ilgi alanındaki enerji konularını ele aldıklarını söyledi.
Yunanistan ile Türkiye arasındaki enerji anlaşmalarının ilk aşamada Yunanistan’daki iç piyasadaki ihtiyaçların karşılanması amacıyla Azerbaycan’dan Türkiye aracılığıyla ithal edilen doğalgazla ilgili olduğu kaydedilirken, ikinci aşamada ise Yunanistan’ın nakliyat güzergâhı olarak tercih edilmesi durumunda Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak doğalgaz boru hattı projesinin görüşüleceği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler