1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan`da üç enerji sahası için teklif

Yunanistan`da üç enerji sahası için teklif

Enerji Günlüğü - Energean Oil & Gas şirketi Yunanistan'ın Arta, Preveza ve Aetoloakarnania petrol ve doğalgaz sahaları için teklif sundu.Yunanistan...

Yunanistan`da üç enerji sahası için teklif

Enerji Günlüğü - Energean Oil & Gas şirketi Yunanistan'ın Arta, Preveza ve Aetoloakarnania petrol ve doğalgaz sahaları için teklif sundu.

Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in ülkenin açık deniz petrol ve doğalgaz ihalelerini yeniden gözden geçirebileceklerini açıklamasından bir kaç gün sonra Yunanistan'ın Batısında bulunan üç petrol ve doğalgaz sahası için teklif geldi.

Yunanistan'ın 35 yıldır tek hidrokarbon arama ve üretim şirketi olan Energean Oil & Gas şirketi, Cuma günü yaptığı bir açıklama ile Yunanistan'ın Arta, Preveza ve Aetoloakarnania petrol ve doğalgaz sahaları için teklif sunduğunu bildirdi.

Energean Oil & Gas CEO'su Mathios Rigas, şirket olarak 35 yıldır çalışmalarını Kavala ve Prinos'ta yoğunlaştırdıklarını belirterek, sahip oldukları deneyimin ülkeleri açısından eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi.

Rigas, Amerikan yatırım fonu Third Point'ın stratejik ortakları olduğunu hatırlatarak, Yunanistan'ın düşen petrol fiyatlarına rağmen büyük yatırımcıları cezbedebileceğini söyledi.

Şirket açıklamasında ayrıca, uluslararası ihalenin ülke ekonomisinin iyileştirilmesinde nasıl davranılması gerektiğinin iyi bir örneği olduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler