1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan’dan petrol ve doğalgaz sahalarına hızlı dönüş

Yunanistan’dan petrol ve doğalgaz sahalarına hızlı dönüş

Enerji Günlüğü - Yunanistan üç petrol ve doğalgaz sahasında arama ve çıkarma çalışmalarına ilişkin anlaşmalar imzaladı.Yunanistan'da onbeş yıllık...

Yunanistan’dan petrol ve doğalgaz sahalarına hızlı dönüş

Enerji Günlüğü - Yunanistan üç petrol ve doğalgaz sahasında arama ve çıkarma çalışmalarına ilişkin anlaşmalar imzaladı.

Yunanistan'da onbeş yıllık aranın ardından hidrokarbon endüstrisinin gelişimi yönünde bir adım atıldı ve ülkenin batısında ve kuzeyinde bulunan üç petrol ve doğalgaz sahasında arama ve çıkarma çalışmalarına ilişkin anlaşmalar imzalandı.

Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yiannis Maniatis’in ev sahipliği yaptığı imza törenine İngiltere Enerji ve İklim Değişikliği Sekreteri Edward Davey ve Kanada’nın Yunanistan elçisi Robert Peck katıldı.

İoanna sahası için Energean Oil ve Petra Petroleum şirketleri ile, Patrikaos Körfezi sahası için Hellenic Petroleum, Edison ve Petroceltic şirketleriyle, Katakolo sahası için de Energean Oil ve Trajan Oil&Gas şirketleriyle anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalarla birlikte Yunanistan altı milyar dolar gelir elde etmeyi öngörüyor.

Anlaşma uyarınca yatırımcılar İoanna, Patrikaos Körfezin’in altında ve Katakolo açık denizinde toplam 700 milyon Euro’luk yatırım yapacaklar.

İlk sondaj iki yıl içinde batı Peloponnese'de Katakolo kıyı açıklarında iki yıl içinde başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler