1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yunanistan’ın üçüncü rüzgar ve güneş ihalesi Mayıs’ta 

Yunanistan’ın üçüncü rüzgar ve güneş ihalesi Mayıs’ta 

Yunanistan Mayıs ayında yapacağı üçüncü açık eksiltmeli online ihale ile 350 MW kapasiteli güneş ve rüzgar enerjisi lisansı verecek. 

Yunanistan’ın üçüncü rüzgar ve güneş ihalesi Mayıs’ta 

Enerji Günlüğü - Yunanistan Mayıs ayında yapacağı üçüncü açık eksiltmeli online ihale ile 350 MW kapasiteli güneş ve rüzgar enerjisi lisansı verecek. 

Yunanistan Enerji Düzenleme Kurumu (RAE), 24 Mayıs 2021 tarihinde toplam 350 MW kapasiteli güneş ve rüzgar enerjisi projelerini lisanslandıracağı online bir ihale düzenleyeceğini açıkladı. Mayıs’ta düzenlenecek olan ihale ülkenin düzenlediği üçüncü güneş - rüzgar karma ihalesi. İhale için başvurular 22 Mayıs 2021 tarihine kadar yapılabilecek.

Açıklamaya göre ihalede her iki enerji santralleri için tavan fiyat megavatsaat başına 53.86 euro (66.07 dolar) olacak.  İhaleler, 50 MW veya daha düşük kapasiteli rüzgar projeleri ve 20 MW’a kadar güneş projeleri için yapılacak. 

RAE’nin Nisan gerçekleştirdiği 502.94 MW kapasiteli yenilenebilir enerji ihalesinde fiyat megavatsaat başına 49.11 euro’ya kadar inmişti. Kurum bir sonraki güneş ve rüzgar enerjisi ihalelerinin 2021 Ağustos ayında gerçekleştirecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler