1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Yüngül: Zorlu jeotermalin ustası

Yüngül: Zorlu jeotermalin ustası

Enerji Günlüğü - Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, grup olarak jeotermal enerji yatırımlarında dünya çapında ustalar arasında yer aldıklarını...

Yüngül: Zorlu jeotermalin ustası

Enerji Günlüğü - Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, grup olarak jeotermal enerji yatırımlarında dünya çapında ustalar arasında yer aldıklarını söyledi. 

Ömer Yüngül, NTV Canlı Yayını’nda grubun faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunurken enerji alanındaki yatırılarına da değindi. Yüngül, “Enerjide, jeotermalde artık dünya çapında ustaların arasındayız diyebilirim. Bu alanda 2024’e kadar her sene 50-100 MW daha devreye alacağız. Enerji konusunda Türkiye’nin cari açığını azaltmada en önemli etkenlerden  biri jeotermal. Çok da kaynağımız var” dedi.

Jeotermalin Türkiye için çok önemli bir enerji kaynağı olduğunu vurgulayan Yüngül şöyle konuştu: “Rüzgarın belli problemleri var. Sürekli rüzgar yok.Varken kulanıyorsunuz, yokken kullanmıyorsunuz. Jeotermal öyle değil. Jeotermal santraller yılda iki gün üç gün duruyor, onun dışında sürekli çalışıyor. Sıcak suyu buharı eskiden atarlarmış. Şimdi enjeksiyonla sıcak suyu, buharı tekrar basıyorsunuz, yine kullanıyorsunuz. 

HİDROJEN PİLİ ÇALIŞIYORUZ AMA...

Enerji alanında teknolojiye yönelik çalışmaları bulunduğunu da aktaran Yüngül, bu konuya önem vermenin biraz kültürle alakalı olduğunu kaydetti. Yüngül “Ben düştüm, dizim yarıldı, oyunu bırakıyorum, olmaz böyle bir şey. Mesela hidrojen pili işine girdik. Bu petrol 180-200 dolarlara gelirse fizibıl olacaktı. Biz petrol 100 dolarlardayken başladık, 150 oldu, şimdi 30’a geldik. 15 yıldır çalışıyoruz. Bu size başka şeyler veriyor. Bununla uğraşırken pil endüstrisinin içinde oluyorsunuz. İster istemez büyük firmaların ileriye yönelik neler yaptığını takip etmek zorunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla o kültürü o birimi takip ediyorsunuz” diye konuştu.

GÜNEŞ YATIRIMINA EN HAZIR GRUBUZ

Zorlu Grubu’nun güneş enerjisi alanında da çalışmaları bulunduğunu kaydeden Yüngül, “Güneş bizde yeni bir şey değil. 4-5 senedir güneşte ne yaparız ne ederiz diye konuşuyoruz. Bunun teknolojisini vs geliştirmeye çalışıyoruz. Şimdi regülasyonlar tamamlanınca, şunu rahatlıka söyleyebilirim ki, insan birikimiyle ve teknolojisiyle güneş enerjisi yatırımlarına en hazır grubuz.” 

Yüngül, Zorlu Enerji’nin Osmaniye’de inşa edilen rüzgar santrali projesinin de Haziran ayında devreye gireceğini belirtti.

...

Önceki ve Sonraki Haberler