1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yürek Madencilik Şırnak’ta kömür tesisi kuracak

Yürek Madencilik Şırnak’ta kömür tesisi kuracak

Yürek Madencilik, 2 milyon lira yatırımla Şırnak’ta kuracağı tesiste yılda 395 bin ton kömürü boyutlandırıp piyasaya sürecek.

Yürek Madencilik Şırnak’ta kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Yürek Madencilik, 2 milyon lira yatırımla Şırnak’ta kuracağı tesiste yılda 395 bin ton kömürü boyutlandırıp piyasaya sürecek.

Yürek Mad. Enerji Taş. İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Şırnak İli Merkez İlçesinde “Kömür Kırma-Eleme- Depolama Ve Paketleme Tesisi” kurulması planlanıyor. Projenin bedeli 2 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak tesis ile bölgede bulunan kömürün izinli ocaklardan alınıp boyutlandırıldıktan sonra piyasaya sunulması amaçlanıyor. Tesisin planlandığı bölgede farklı işletmecilere ait kömür depoları bulunuyor. Kömür Kırma – Eleme ve Paketleme Tesisi tamamıyla kapalı bant sistemi şeklinde dizayn edilecek. Tesisin kapasitesi yıllık 395.000 ton kömür olarak hesaplanıyor. 

Ruhsatlı ocaklardan gelen kömür yükleyici vasıtası ile bunkere aktarılacak. Bunkerden eleklere gelen kömür istenilen ebatlarda 0-10 mm, 10-30 mm, 30-60 mm, 30-70 mm ve 70 mm üzeri olarak sınıflandırılacak. Sınıflandırılan malzeme yine talep doğrultusunda paketlenerek piyasaya sevke hazır hale getirilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler