1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yuvacık RES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Yuvacık RES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Yuva Enerji'nin Yuvacık RES'in kapasitesini 113 adet türbin ile 259,9 MWm'a yükseltme projesi için halk bilgilendirilecek.Çevresel...

Yuvacık RES kapasite artışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Yuva Enerji'nin Yuvacık RES'in kapasitesini 113 adet türbin ile 259,9 MWm'a yükseltme projesi için halk bilgilendirilecek.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Yuva Enerji'nin Kocaeli'nde 37 adet türbin ile 120 MWm kapasiteli olarak planladığı Yuvacık RES'in kapasitesini 113 adet türbin ile 259,9 MWm'a yükseltme projesi ÇED Raporu'nun görüşe açıldığını ve 24 Kasım 2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Yuva Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Kocaeli İli, Gölcük, Başiskele ve Kartepe İlçeleri sınırları içinde, rüzgardan elektrik enerjisi üretmek amacıyla kurulması planlanan “Yuvacık Rüzgar Enerji Santrali (259,9 MWm) Kapasite Artışı Projesi ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya KOCAELİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve KOCAELİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek. 

YUVACIK RES KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler