1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zagros Enerji, Silopi HES’in kurulu gücünü arttıracak

Zagros Enerji, Silopi HES’in kurulu gücünü arttıracak

Şırnak’ta Hezil Çayı üzerinde işletilmekte olan 2,376 MW kurulu gücündeki Silopi Hidroelektrik Santrali’nin (HES) kurulu gücü 9,801 MW’e çıkarılacak.

Zagros Enerji, Silopi HES’in kurulu gücünü arttıracak

Enerji Günlüğü - Zagros Enerji, Şırnak Uludere’de Hezil Çayı üzerinde, Silopi Barajı eteğinde işlettiği 2,376 MW kapasiteli Silopi Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin kapasitesini 7,425 MW arttıracak. 

Zagros Enerji Üretim AŞ tarafından işletilmekte olan 2,376 MW kurulu gücünde Silopi Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) kapasite arttıracak. Şırnak İli, Uludere İlçesi sınırlarında, mevcut Silopi Barajı eteğinde kurulu olan santralin 2,376 MWe olan kurulu gücünün baraj ve diğer proje yapılarında bir değişiklik yapılmadan 7,425 MWe kurulu gücünde bir adet türbin eklenerek toplam 9,801 MW’e çıkarılması planlanıyor. Projenin değeri 15 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında kapasite artışı ile mevcut santral binasına dokunmadan barajın sol sahilinde 650 m. kotunda inşa edilecek su alma yapısı ile alınacak sular cebri boru ile sol sahilde inşa edilecek santral binasına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretilecek. Enerji üretiminden çıkan sular Hezil Çayı yatağına verilecek.

Kapasite artışıyla birlikte mevcut durumda 17,744 GWh olan santralin elektrik üretimi 45,591 GWh  artarak 63,335 GWh’e yükselecek.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler