1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zahit Alüminyum, Solarfield ile enerji sektörüne giriyor

Zahit Alüminyum, Solarfield ile enerji sektörüne giriyor

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren güneş paneli ve alüminyum güneş panel konstrüksiyonları üretimiyle enerji sektörüne...

Zahit Alüminyum, Solarfield ile enerji sektörüne giriyor

Enerji Günlüğü - Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren güneş paneli ve alüminyum güneş panel konstrüksiyonları üretimiyle enerji sektörüne girmeye hazırlanan Zahit Alüminyum A.Ş, Haziran’da Solarfield markası ile güneş paneli üretimine başlayacak. 25 yıl verim garantisi ile piyasaya sunulacak Solarfield güneş panellerinin, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışı pazarlarda da söz sahibi olması hedefleniyor.


Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan tesislerine, ilave tesis yatırımları gerçekleştiren firma, üreteceği güneş panellerini yurt dışı pazarlarına da pazarlayacak. Yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarının ön plana çıktığını belirten Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Zahit Balbay, “Güneş enerjisi, alternatif enerji kaynakları arasında önemli bir yer teşkil ediyor. Türkiye, güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda potansiyeli oldukça yüksek bir coğrafyada bulunuyor. Fakat şu anda bu potansiyeli yeterince değerlendirebildiğimiz söylenemez. Ülkemizin, güneş enerjisinden daha fazla faydalanması gerekiyor. Bu, ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlamakla birlikte, daha yaşanabilir bir dünya için de üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu” dedi.


Güneş paneli üretiminin uzun bir süredir gündemlerinde olduğunu belirten Balbay, “Yurt dışında araştırmalar yaparak, bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olduk. Alüminyum üreticisi olarak güneş panel konstrüksiyonu üretimi konusunda zaten belli bir alt yapımız mevcuttu. Güneş paneli üretimi konusunda da, bu konuda dünyanın en iyilerinden olan Alman firmalarla görüşerek, üretim hattımızı kurduk. Yıllık 65 MW üretim kapasitesine sahip üstün Alman teknolojisiyle kurduğumuz hattımızda, başlangıç olarak 35 MW’lık bir üretim gerçekleştireceğiz. Şu anda iş ortaklarımızın alüminyum güneş panel konstrüksiyon taleplerini karşılamaktayız” dedi.

 

Üretecekleri güneş panellerinin, uluslararası standartlarda ve yüksek verimliğe sahip paneller olacağını belirten Balbay, “Adana’da yer alan entegre tesislerimizde üreteceğimiz güneş panellerimiz, 10 yıl ürün garantisi, 25 yıl verim garantisi ile piyasaya sunulacak. Aynı zamanda TÜVRheinland ile yaptığımız çalışma sayesinde panellerimiz, uluslararası bir akreditasyon güvencesiyle üretilecek. Öncelikli olarak yurtiçi pazarını hedefliyoruz. Ancak en kısa sürede yurtdışı pazarında da söz sahibi olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler