1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zaimler: 8.4 milyon tüketici daha serbest

Zaimler: 8.4 milyon tüketici daha serbest

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, elektrikte serbest tüketici limitinin 2400 kilovatsaat’e (kWh) çekilmesiyle 8.4 milyon abonenin daha...

Zaimler: 8.4 milyon tüketici daha serbest

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, elektrikte serbest tüketici limitinin 2400 kilovatsaat’e (kWh) çekilmesiyle 8.4 milyon abonenin daha serbest tüketici statüsü kazandığını söyledi. 

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) elektrik piyasasında halen 3600 kWh olan serbest tüketici limitini 2017 yılı için 2400 kWh seviyesine çektiğini hatırlattı. Zaimler, limitin düşürülmesiyle birlikte, daha önce 2.6 milyon olan serbest tüketici sayısının 8.4 milyona çıkacağını kaydetti. Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, yeni dönemde aylık ortalama 82 lira ve üzerinde elektrik faturası ödeyen abonelerin serbest tüketici statüsünün sağladığı avantajlardan yararlanma şansına sahip olduğunu anlattı. 

EPDK’nın yeni düzenlemesini değerlendiren Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, enerji sektörünün öncelikli gündem maddelerinden biri olan liberalizasyon konusunda atılmış bu adımın önemine dikkat çekti. Zaimler, “Öncelikle piyasanın serbestleşmesinin en önemli göstergelerinden biri olan serbest tüketici limitinde EPDK’nın aldığı bu kararı çok olumlu buluyoruz. Bundan sonrası için de sektörümüzün tüm paydaşlarının tam serbest piyasaya geçiş için atılması gereken adımları desteklemesi ve elektrik tedarik şirketleri olarak bizlerin de üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

İHTİYACA ÖZEL TARİFE

Enerjisa olarak serbest piyasanın getireceği rekabetçi yapıya hazır olduklarını dile getiren Zaimler, şöyle devam etti: “Yeni dönemde serbest tüketici niteliğindeki tüm müşterilerimize ihtiyaçlarına özel tarifeler sunmanın yanı sıra, onların hayatlarını kolaylaştıracak ve katma değer yaratacak ürün ve çözümleri de sağlayacağız. Tam serbest ve rekabetçi bir piyasa oluşumunun sektörün geneline, ancak en çok da müşterilere fayda sağlayacağına inanıyor, ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.”

DAHA UYGUN FİYATA ELEKTRİK İMKANI 

Serbest tüketicilerin elektrik ihtiyacını, son nokta tedarikçisi konumundaki 21 görevli tedarik şirketinin dışındaki herhangi bir tedarikçiden alabilecek. 21 dağıtım bölgesindeki söz konusu şirketler, dağıtım şirketleriyle aynı gruba bağlı faaliyet göstermesine rağmen hukuki olarak farklı tüzel kişilikleri haiz. 

EDAŞ’LAR TÜM TEDARİKÇİLERE EŞİT MESAFEDE

Dağıtım şirketlerinin, aynı grupta yer aldıkları görevli tedarik şirketleriyle, diğer tedarik şirketlerine eşit mesafede durmaları isteniyor. Örneğin Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ çatısı altındaki AYEDAŞ, Toroslar EDAŞ ve Başkent EDAŞ şirketleri, kardeş şirketleri olan görevli tedarikçilere diğer tedarikçi özel şirketlere göre avantajlı muamele yapamıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler