1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zaimler: Üretimde yerli ve yenilenebilir kaynaklara odaklandık

Zaimler: Üretimde yerli ve yenilenebilir kaynaklara odaklandık

Enerji Günlüğü – Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, üretimde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına, dağıtımda akıllı şebekelere, satışta ise...

Zaimler: Üretimde yerli ve yenilenebilir kaynaklara odaklandık

Enerji Günlüğü – Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, üretimde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına, dağıtımda akıllı şebekelere, satışta ise kişiye özel hizmet sunmaya odaklandıklarını söyledi. 

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, bugün Sabancı Center'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, üretimde yerli ve yenilenebilir kaynaklara odaklanmalarının devam ettiğini belirterek, dağıtımda akıllı şebekeleri yapacakları alanlara odaklandıklarını, satışta da kişiye özel modern çözümler getirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Zaimler, "Bütün paydaşlara değer yaratmaya çalışıyoruz. Aldığımız iltifat ve ödüller bizi motive ediyor. Bu sorumluluklarımızın arttığını hissettiriyor. En iyi şirket, en iyi işyeri, ödülleri sorumluluğumuzun arttığını hissettiriyoruz. Üretimde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanan bir enerjisa, dağıtımda akıllı şebekelere odakanacak, satışta isekişiye özel hizmet sunan bir enerjisa .." ifadesini kullandı. 

TÜM PAYDAŞLARA DEĞER YARATMAMIZ LAZIM

Tüm paydaşlarına değer yaratmaları gerektiğini kaydeden Zaimler, "9 milyon müşterimize değer yaratmamız lazım. Sabancı ve EON’a değer yaratmamız lazım. Halka açıldıktan sonra oradaki hissedarlarımıza değer yaratmamız lazım. 9 bin kişi çalışıyor. Onlara değer yaratmalıyız. Kamu olmazsa olmazımız. Kamu hizmeti niteliğinde bir iş yapıyoruz. Sadece ticari değil, sosyal sorumluluklarımızla da hareket ediyoruz. " dedi. 

2015 BAŞARILI BİR YIL OLDU

Zaimler 2015 yılının başarılı bir yıl olduuğunu, karlı büyümeye devam ettiklerini belirterek, satışlarının yüzde 8 arttığını ve operasyonel karlarını da yüzde 119 büyüttüklerini söyledi. 

Yüzde 4 pay ile en büyük özel sektör üreticisi olduklarına dikkat çeken Zaimler, "Dengeli ve verimli bir portföy yönetiyoruz. Kısa süre önce devreye aldığımız Tufanbeyli 2900 MW kurulu güce ulaştık. Yüzde 60’ı yerli kaynaklara dayalı. Bandırma’daki ikinci ünite ve iki HES’le birlikte 3700 MW’ye ulaşaccğız. 5.5 milyar dolarlık yatırıma ulaşmış olacağız. " dedi. 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ

2016 yılı sonunda finansal sonuçlarını daha da ileri götürmeyi hedeflediklerini ifade eden Zaimler yaptıkları  her işte iş sağlığı ve güvenliğinin öncelikleri olduğunu vurguladı. 

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Özelleştirmeye 4.2 milyar dolar ödedikleri ve geçen yıl dağıtımda şebeke için 1 milyar TL yatırım yaptıkları bilgisini veren Zaimler, şebekenin her yıl yüzde 3 büyümesi,kentleşmenin yükselmesi ve elektrik tüketiminin artması gibi nedenlerle önümüzdeki dönemde yılda 1.1 milyar TL’lik yatırımlara devam edeceklerini söyledi. 

Zaimler ayrıca 2015 yılında müşteri odaklı çalıştıklarını, Türk insanının alışkanlık ve beklentilerinin daha iyi öğrenmeye çalıştıklarını kaydederek, müşteriye güven vermenin çok önemli olduğunu ve bunu da başardıklarını saha gezilerinden anlayabildiklerini ifade etti. 

İNOVASYONU MUTLAKA KULLANMALIYIZ

Ankara Gölbaşı'nda bir Ar-Ge çalışması yaptıklarını kaydeden Zaimler, "İnovasyonu mutlaka kullanmamız gerekiyor. NAR adlı bir platformla inovasyon çalışması yapıyoruz. Bütün çalışanlarımızın fikirlerini iş fırsatlarına ve hizmetlerine dönüştürebiliriz diye bakıyoruz. Bütün uygulamalarımızda teknolojik ve modern uygulamaları almak istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler