1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Zangereh: Enerji, İran-Türkiye işbirliğinde en önemli alan

Zangereh: Enerji, İran-Türkiye işbirliğinde en önemli alan

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zangereh petrol ve enerjinin İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin en önemli alanları olduğunu söyledi.İran...

Zangereh: Enerji, İran-Türkiye işbirliğinde en önemli alan

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zangereh petrol ve enerjinin İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin en önemli alanları olduğunu söyledi.

İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zangereh, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki İran ziyareti sırasında İran Parlamentosu Enerji Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin en önemli alanının petrol ve enerji olduğunu söyledi.

Toplantı da iki ülkenin enerji bakanları bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ikili ticaret hacmini 2015 yılına kadar 30 milyar dolara yükseltmeyi kararlaştırdılar.

İran Rusya’dan sonra Türkiye’ye en fazla doğalgaz ihraç eden ülke. Türkiye İran’dan ihraç ettiği doğalgazın büyük bir kısmını elektrik üretmek için kullanıyor.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerde enerji ağırlıklı işbirliğine yoğunlaşılacağı sinyali, 20 Ocak Pazartesi günü İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zangereh’in Ankara ziyaretiyle geldi. Zangereh, geldiği Türkiye'de sadece 3 saat kalmış ve Başbakan Erdoğan ile görüşmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler