1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Zekeriya Gökşenli yeniden EPDK İkinci Başkanı

Zekeriya Gökşenli yeniden EPDK İkinci Başkanı

EPDK İkinci Başkanlığına Zekeriya Gökşenli; EPDK üyeliklerine de İbrahim Tan ve Muhammed Mustafa İzgeç, birer kez daha atandılar.

Zekeriya Gökşenli yeniden EPDK İkinci Başkanı

Enerji Günlüğü - EPDK İkinci Başkanlığına Zekeriya Gökşenli; Kurul üyeliği görevlerine de İbrahim Tan ve Muhammed Mustafa İzgeç getirildi. Atanan 3 yönetici, atandıkları görevlere 2018 yılında da atanmışlardı. 

2022/319 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) İkinci Başkanlığı görevine, bu görevi 2018’den bu yana yürütmekte olan Zekeriya Gökşenli, yeniden atandı

EPDK’da kurul üyeliği görevine de iki atama yapıldı. 2022/320 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla İbrahim Tan; 2022/321 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla da Muhammed Mustafa İzgeç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu üyeliği görevini bir dönem daha yapmak üzere, atandılar. 

ZEKERİYA GÖKŞENLİ KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Zekeriya Gökşenli, 1989’da Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü Adana Müessese Müdürlüğü’nde avukat olarak göreve başladı. 1997 yılında Türkiye Elektrik Üretim ve İletim AŞ’de hukuk müşaviri olarak görev yaptı. Yap-İşlet-Devret, İşletme Hakkı Devri projelerinde ve mobil santralların hizmete alınmasında çalıştı. 2003 yılında Türkiye Elektrik İletim AŞ’de 1. Hukuk Müşaviri oldu. 2004 yılından itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda önce Grup Başkanı ardından Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Hukuk Grubu Üyesi olan Gökşenli; 2008’de ve 2014’te iki ayrı dönemde Kurul Üyesi olarak görev yaptı. Zekeriya Gökşenli, 15 Temmuz 2018 tarihinden bu yana EPDK İkinci Başkanlığı görevini yürütüyordu.

İBRAHİM TAN KİMDİR?
ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitiren İbrahim Tan, iş yaşamına özel sektörde şantiye şefi olarak başladı. 1996-2005 tarihleri arasında Dumlupınar ve Osmangazi Üniversiteleri Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği bölümlerinde Asistan ve Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Ardından Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Emlak Daire Başkanlığı görevini üstlendi. Birecik AŞ Yönetim Kurulu Üyeliğinin ardından 2008 yılında BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. 2014’te EPDK üyesi olarak atanan İbrahim Tan, görev süresinin dolunca 2018’de aynı göreve tekrar atandı. İbrahim Tan, bugün yapılan atamayla aynı görevi 3. dönemde de sürdürecek. 

MUHAMMED MUSTAFA İZGEÇ KİMDİR?
Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 1995 yılında mezun olan Muhammed Mustafa İzgeç, Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans ve yine aynı enstitünün Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalında doktora programını tamamladı. Çalışma hayatına Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ, Ağrı Müessese Müdürlüğünde elektrik mühendisi olarak başladı. Sonrasında TEDAŞ Genel Müdürlüğünde mühendis ve Sistem İşletme Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra Türkiye Elektrik İletim AŞ’de mühendis ve Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2014 yılında EPDK’da Başkan Danışmanlığına, 2017 yılında ise TEİAŞ Genel Müdür Yardımcılığına atanan İzgeç, MED-REG Institutional WG Başkan Yardımcılığı ve MED-TSO Başkan Yardımcılığı görevlerini de eş zamanlı olarak yürüttü. Muhammed Mustafa İzgeç de 2018’den bu yana EPDK üyesi olarak çalışmaya devam ediyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler