1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zen Enerji güneşe 60 milyon dolar yatırım yapacak

Zen Enerji güneşe 60 milyon dolar yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Zen Enerji, 2017 yılı sonuna kadar 60 milyon dolar yatırım ile 5 ayrı lisanssız güneş santrallerinde üretime başlayacak.Enerji,...

Zen Enerji güneşe 60 milyon dolar yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Zen Enerji, 2017 yılı sonuna kadar 60 milyon dolar yatırım ile 5 ayrı lisanssız güneş santrallerinde üretime başlayacak.

Enerji, hayvancılık, gıda, tarım, makine imalat sanayi, lojistik, reklamcılık, organik gıda ve perakendecilik sektörlerine hizmet sağlayan VieM Yatırım Ltd.’nin (VieM Investments Ltd), iştiraki olan Zen Enerji, “Lisanssız Güneş Enerjisi” projeleri kapsamında, 2017 yılı sonuna kadar, 60 milyon dolar yatırım ile 5 farklı lokasyonda bulunan güneş santrali projelerini devreye sokacak.

18 BİN KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINA YETECEK

VieM Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, toplamda 151 bin 408 adet panelin kullanılacağı proje ile senelik yaklaşık olarak 38 bin 620 ton karbondioksit salınımını engellemeyi hedeflediklerini belirtti.

Murat Gigin yaptığı açıklamada; “Kırıkkale, Isparta, Uşak, Kütahya ve Eskişehir illerinde bulunan ve toplam kurulu gücü 40 MWp’e ulaşan Zen Enerji Güneş Santralleri, senelik ortalama olarak 64 milyon 800 bin kilovat saat elektrik üretecek. Sadece konut tüketimi dikkate alındığında bu oran yaklaşık olarak 18 bin hanenin yıllık elektrik tüketimini karşılayacak” diye konuştu.

Rüzgâr enerjisi üretimi, jeotermal ve Atık Isı Geri Kazanımı sistemleri gibi diğer yenilenebilir proje alanlarında da çalışmalar yürüten Zen Enerji, 2016’da 8.5 MWe gücündeki Burdur Yarışlı Güneş Enerji Santrali’ni devreye aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler