1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zenobe Energy 241 milyon GBP yatırım aldı 

Zenobe Energy 241 milyon GBP yatırım aldı 

Zenobe Energy, kurduğu türünün ilk örneği çok kaynaklı finansman platformu ile İngiltere ve İrlanda'da 430 elektrikli otobüs için batarya sistemleri geliştirecek.

Zenobe Energy 241 milyon GBP yatırım aldı 

Enerji Günlüğü - İngiltere'de enerji depolama birimleri geliştiren Zenobe Energy, elektrikli araç batarya üretimi için 241 milyon sterlinlik çok kaynaklı bir borç yapısı kurdu.

İngiltere merkezli elektrikli Araç (EV) filosu ve pil depolama uzmanı Zenobē Energy, EV filo sektörünün genişlemesini radikal bir şekilde hızlandırmak için “türünün ilk örneği” finansman platformu kurdu. NatWest tarafından tavsiye edilen türünün ilk finansman platformu, çeşitli finans kurumlarının desteğinden yararlanıyor. 241 milyon sterline kadar güvence sağlayan Platform, Zenobe’nin başlangıçta Birleşik Krallık ve İrlanda'da 430'a kadar yeni e-otobüse hizmet ve finansman sağlamasına olanak tanıyacak. Şirket, 2025'e kadar 3 bin otobüsün elektrikli hale getirilmesine yardım edecek.  

İnovatif fonlama platformu, Birleşik Krallık'taki finans kurumlarından aldığı toplam borç finansmanı desteğini 300 milyon sterlinin üzerine çıkarıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler