1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zeybekçi: Ocak`tan itibaren doğalgaz ucuzlayabilir

Zeybekçi: Ocak`tan itibaren doğalgaz ucuzlayabilir

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, petrol fiyatlarındaki düşüşün Ocak ayından itibaren doğalgaz fiyatlarına yansımasının muhtemel...

Zeybekçi: Ocak`tan itibaren doğalgaz ucuzlayabilir

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, petrol fiyatlarındaki düşüşün Ocak ayından itibaren doğalgaz fiyatlarına yansımasının muhtemel olduğunu vurgulayarak, doğalgaz temininde Rusya'nın ağırlığının artmasının da fiyat avantajı oluşturabileceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Denizli’de Dokuzkavaklar Mahallesi’ne doğalgazın gelmesi için yapılan altyapı çalışmalarının başlaması dolayısıyla düzenlenen doğalgaz hattı temel atma töreni sonrası yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki düşüşün Ocak ayından itibaren doğalgaz fiyatlarına yansımasının muhtemel olduğunu vurgulayarak, doğalgaz temininde Rusya'nın ağırlığının artmasının da fiyat avantajı oluşturabileceğini söyledi.

Üst Düzey İşbirliği Konseyi ÜDİK toplantısında gündem maddelerinden birisinin de doğalgaz olduğunu ifade eden Zeybekci, "Doğalgazla Türkiye’nin doğalgaz temininde Rusya’nın ağırlığının artması ile belki bir fiyat avantajı oluşabilir. Ama petrol fiyatlarının aşağı gitmesinden kaynaklanan, bunun da doğalgaza yansıması zaten olacaktır. Ama bu zaman içinde olacaktır. Allaha şükür, inşallah, böyle önümüzdeki dönemde, petrol fiyatlarındaki bu fiyat seviyesinin en azından korunacağı yönünde bir beklentimiz var. Önümüzdeki yıl da devam edeceği yönünde beklentimiz var. Bunun da doğalgaza yansıması kaçınılmazdır. Zaten onun için orada bir iyileşme, zaten olması beklentiler dahilinde, bunun ocaktan itibaren de oluşması muhtemel." dedi.

RUSYA VE TÜRKİYE EKONOMİDE DAHA ETKİN OLACAK

Bugün yapılacak olan ÜDİK toplantısında kendisinin de Rus ekonomi ve kalkınma bakanı ile önemli bir anlaşma imzalayacağını vurgulayan Zeybekçi, "Bundan sonra Rusya ile Türkiye’nin ekonomik ilişkilerinde çok daha farklı yani karşılıklı menfaatlerin korunması, bundan sonra dünyanın yeniden çizilen ekonomik haritaları içinde her iki ülkenin de etkin bir şekilde birlikte yer alması ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki günler inşallah güzel gelişmelere nasip olacak." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin(ÜDİK) 5. toplantısına katılmak üzere bugün Türkiye'ye gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler