1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zeyna Shell`i yendi

Zeyna Shell`i yendi

Enerji Günlüğü - ‘Zeyna', 'Savaşçı Prenses’ ve ‘Spartaküs’ dizilerindeki rolleriyle tanınan ünlü aktris Lucy Lawless’ın, katıldığı Greenpeace...

Zeyna Shell`i yendi

Enerji Günlüğü - ‘Zeyna', 'Savaşçı Prenses’ ve ‘Spartaküs’ dizilerindeki rolleriyle tanınan ünlü aktris Lucy Lawless’ın, katıldığı Greenpeace eylemi nedeniyle yargılandığı davada mahkeme kararını verdi. Yeni Zelanda’nın New Plymouth Bölge Mahkemesi hakimi Allan Roberts, Zeyna ve diğer 6 eylemciye 120 saat kamu yararına ücretsiz çalışma cezası verdi. Hakim Roberts ayrıca her bir sanığın, Taranaki Limanı yetkililerine de 651 dolar tazminat ödemesine de hükmetti. Ancak Roberts, eylemcilerin Shell-Todd ortaklığına 648 bin dolar tazminat ödemesi talebini reddetti.

Kararı ‘zafer’ olarak nitelendiren Lawless “Yaptığımız protestodan çok gururluyuz. Noble Discoverer’ı işgal etmemizden sonra, Greenpeace dilekçelerine imza veren milyonlarca kişiden ABD hükümetine kadar herkes, durumdan haberdar oldu. Kuzey Buz Denizi’nde güvenli sondaj olamayacağı ortaya çıktı. Shell’in planları inceleniyor. Shell’in Kuzey Buz Denizi’nde petrol arama planlarının ne kadar büyük ve masraflı bir başarısızlık olduğu öğrenildi” dedi. Lawless ayrıca mahkemenin Shell’e tazminat vermelerini kabul etmemesinden de memnuniyetini dile getirip “Kendimizi bu yargılamanın zafer kazanan tarafı kabul ediyoruz çünkü bu talep başından itibaren zaten saçmaydı” dedi.

Lawless ve 6 Greenpeace eylemcisi, Şubat 2012’de Kuzey Kutup Bölgesi’nde Shell için petrol arayacak The Noble Discoverer adlı sondaj gemisine çıkmıştı. Lawless ve çevre aktivistleri, Alaska açıklarında 3 petrol arama kuyusu açmak için yola çıkmaya hazırlanan sondaj gemisinin Yeni Zelanda’daki Taranaki Limanı’ndan kalkışını engellemiş ve geminin 53 metrelik sondaj kulesinde 77 saat geçirmişti. Aktivistler, 77 saatin sonunda polis tarafından tutuklanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler