1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zeynep Enerji, Cemel HES`i revize etti

Zeynep Enerji, Cemel HES`i revize etti

Enerji Günlüğü - Nevşehir'deki Avanos regülatörü ve Cemel I, II, III hidroelektrik santrali projesi revize edilerek, havzada daha fazla cansuyu bırakılması...

Zeynep Enerji, Cemel HES`i revize etti

Enerji Günlüğü - Nevşehir'deki Avanos regülatörü ve Cemel I, II, III hidroelektrik santrali projesi revize edilerek, havzada daha fazla cansuyu bırakılması kararlaştırıldı. 

Zeynep Enerji’nin Kızılırmak nehrinin Nevşehir bölümünde geliştirilen 21.6 MWm’lık Nevşehir Avanos Regülatörü ve Cemel hidroelektrik santrali projesinde çevreye daha az zarar verilmesi gerekçesiyle bazı değişikliklere gidildi. Projede yapılan revizyona göre, projede daha çok can suyu havzada bırakılacak.

Projesini revize etmek üzere çalışmalara başlayan Zeynep Enerji, daha önce 3 HES’i içeren proje için 3 adet regülatör (bu regülatörler aynı zamanda su alma yapılarıdır) ve regülatörlerin hemen altında yer alacak etek tipi hidroelektrik santrallerinin bulunmasını hedeflemişti.

Daha önce Proje’de her bir su alma yapısından alınan suyun iletim kanalları vasıtasıyla sırasıyla Cemel-I, Cemel-II ve Cemel-III HES’e su aktarması hedeflenmişti.

Proje’nin yaklaşık yatırım bedeli 52,3 milyon lira oldu. Proje kapsamında, Kızılırmak Nehri’nin 921,50 metre 903,50 metre kotları arası hidroelektrik enerjisi açısından değerlendirilerek, 21.60 MWm / 20,40 MWe kurulu güçte, yıllık 73,95 GWh elektrik üretimi gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler