1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zeytin atığından elektrik üretimi AB ile artacak

Zeytin atığından elektrik üretimi AB ile artacak

Enerji Günlüğü - Zeytin Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretme” Ar-Ge Projesi genişletilerek AB (Avrupa Birliği) projesi haline getirilecek ve üretim...

Zeytin atığından elektrik üretimi AB ile artacak

Enerji Günlüğü - Zeytin Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretme” Ar-Ge Projesi genişletilerek AB (Avrupa Birliği) projesi haline getirilecek ve üretim dört kat artacak.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yaklaşık iki sene evvel Ar-Ge projesi olarak başlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK destekli “Zeytin Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretme Projesi”nin genişletilerek Avrupa Birliği AB projesi haline getirilmesi için ön başvurunun yapıldığını söyledi.

“Proje onaylanırsa elektrik üretim kapasitesi en az 4 kat artmış olacak” diyen Asa, Marmarabirlik Entegre Tesisleri’nde 2,5 dönüm alan üzerine kurulan tesislerde, geçen nisan ayından bu yana elektrik üretiminin gerçekleştiğini hatırlattı.

Asa, “Dünyada bir ilk olan Zeytin Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretme Projemiz, yüzde 87 verimlilik ve sıfır atık prensibiyle çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde zeytin atıklarından gazifikasyon sistemi ile elektrik üreten ORC türbinin kapasite artırımını, Avrupa Birliği AB projesine iç ettik.

Mevcut projemiz genişletilerek, ‘Simbio-SYS LIFE Project’ adıyla ‘Avrupa Birliği AB Yaşam Programı’ kapsamında değerlendirilecek. Böylece daha verimli ve büyük ölçekte bir gazlaştırma türbini kurulmuş olacak” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler