1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ziyaret RES kapasite artışı projesi halkın görüşünde

Ziyaret RES kapasite artışı projesi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Fina Enerji'nin Hatay'da bulunan Ziyaret RES'in kapasitesini 76 MW'dan 90,25 MW'a çıkarma projesi on günlüğüne halkın görüşüne...

Ziyaret RES kapasite artışı projesi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Fina Enerji'nin Hatay'da bulunan Ziyaret RES'in kapasitesini 76 MW'dan 90,25 MW'a çıkarma projesi on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Ziyaret RES Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Hatay ili, Samandağ ve Defne ilçeleri sınırları içerisinde Samandağ mevkiinde işletilmekte olan Ziyaret Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışı projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabul edildiğini bildirdi.

Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde HATAY Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek. 

Fina Enerji grubundan Cerean Enerji şirketlerinden Ziyaret RES Elektrik tarafından işletilmekte olan Ziyaret RES, mevcut durumda yılda yaklaşık 262.500.000 kWh elektrik üretiyor. 

ZİYARET RES KAPASİTE ARTTIRIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler