1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ziyaret RES kapasite arttırıyor

Ziyaret RES kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü - Fina Enerji'nin Hatay'da bulunan Ziyaret RES'i kapasitesini 76 MW'dan 90,25 MW'a çıkarmayı planlıyor.Fina Enerji grubundan Cerean Enerji...

Ziyaret RES kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü - Fina Enerji'nin Hatay'da bulunan Ziyaret RES'i kapasitesini 76 MW'dan 90,25 MW'a çıkarmayı planlıyor.

Fina Enerji grubundan Cerean Enerji şirketlerinden Ziyaret RES Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Hatay ili, Samandağ ve Defne ilçeleri sınırları içerisinde Samandağ mevkiinde işletilmekte olan Ziyaret Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışına gidiyor. Mevcut durumda toplam kurulu gücü 76 MW olan Santral, kapasitesini 2,85 MW gücünde 5 adet türbin ilavesi ile toplam 14,25 MW arttırılarak 90,25 MW'a çıkarılacak.

50.000.000 TL bedelli kapasite artış projesi kapsamında, her biri GE model olmak üzere 2,85 MW gücünde 5 adet türbin ilavesi yapılacak.

Ziyaret RES projesinin mevcut durumda yıllık elektrik üretim miktarı yaklaşık 262.500.000 kWh. Halihazırda santralde üretilen enerji, 154 kV Sebenoba RES - Antakya III Enerji İletim Hattı (girdi-çıktı) vasıtasıyla ulusal şebekeye verilmekte olup, kapasite artışı sonrası üretilecek enerji yine aynı enerji iletim hattı ile ulusal şebekeye verilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Hatay Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler