1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Zonguldak Belediyeler Birliği kompakt HES kurdurmak istiyor

Zonguldak Belediyeler Birliği kompakt HES kurdurmak istiyor

Zonguldak Belediyeler Birliği TEMSAN’ın geliştridiği Hidrotem Akıllı Kompakt HES kurdurmak için ihale yapacak.

Zonguldak Belediyeler Birliği kompakt HES kurdurmak istiyor

Enerji Günlüğü - Zonguldak Belediyeler Birliği TEMSAN’ın geliştridiği Hidrotem Akıllı Kompakt HES kurdurmak için açık usulde ihale yapacak.

Zonguldak Belediyeler Birliği, Akıllı Kompakt Hidroelektrik Santrali (HES) Sistemi Hidrotem alımı, montajı ve kurulumu işleri için açık usulde ihale yapacak. 

İsteklilerin tekliflerini en geç 05 Eylül 2022 günü saat 10.00’a kadar, TEMSAN Genel Müdürlüğü, Genel Evrak Servisi, Çamlıca Mahallesi, 145. Sokak, No: 16, Yenimahalle, Ankara adresine elden teslim etmeleri veya aynı saatte ulaşmış olacak şekilde postayla göndermeleri gerekiyor. İhale evrakı da aynı adresten ücretsiz olarak temin edilebilecek. 

İhaleye katılmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişilerin Elektronik Kamu Alımları Platformuna (EKAP) kayıt olmaları gerekiyor. 

KURULUMU KOLAY PRATİK HES SİSTEMİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı bir kuruluş olan Türkiye Elektromekanik AŞ'nin (TEMSAN) ArGe Merkezi tarafından geliştirilen Hidrotem sistemi; nehir, ırmak, dere  veya isale hattı, arıtma tesisleri gibi halihazırda suyun taşındığı hatlar üzerine kurulabilen hızlı, ekonomik ve kolay enerji üretimi için tasarlanmış, kompakt bir hidroelektrik santrali olarak tarif ediliyor. 

DEBİ VE DÜŞÜ ŞARTLARINA SAHİP HER YERDE KURULUYOR

Sistem inşaat gerektirmiyor ve kamyon benzeri taşıyıcı bir araçla uygulama sahasına nakledilebiliyor. Tak çalıştır prensibiyle üretime başlayabilen Hidrotem'in, kurulumu ve devreye alınması da son derece çabuk gerçekleştirilebiliyor. Sistem; debi ve düşü şartları uygunsa bir, iki saat içinde elektrik üretmeye başlayabiliyor. Hidrotem, su depolarına, su taşıyan hatlara sahip her türlü tesisin giriş ve çıkışlarına, deniz drenaj hatlarına vana ekler gibi basit bir işlemle kurulabiliyor. 

Sistem mobil cihazlara kurulan özel aplikasyonuyla uzaktan da kontrol edilebiliyor. Hidrotem; düşük bakım giderleri ve 0,5kW’tan başlayıp 5.000kW’a kadar çıkabilen kapasitesiyle biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler