1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Zonguldak’ta maden işçilerinin açlık grevi sürüyor

Zonguldak’ta maden işçilerinin açlık grevi sürüyor

Enerji Günlüğü - Zonguldak’ta maden işçilerinin maaşlarını alabilmek ve iş güvencesi için yerin altında başlattığı açlık grevi sürüyor.Zonguldak...

Zonguldak’ta maden işçilerinin açlık grevi sürüyor

Enerji Günlüğü - Zonguldak’ta maden işçilerinin maaşlarını alabilmek ve iş güvencesi için yerin altında başlattığı açlık grevi sürüyor.

Zonguldak Kilimli’de Balçınlar Madencilik işçilerinin kömür ocağında başlattığı açlık grevi bugün itibariyle 10. gününde de devam ediyor. 28 işçi açlık grevine devam ederken, açlık ve yerin altındaki zor şartlar nedeniyle rahatsızlanan çok sayıda işçi de hastaneye kaldırıldı.

İşçiler dün itibariyle de maden ağzını göçerterek dışarı ile bağlarını kesti ve adeta ölüme yattılar.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, madende bulunan kömürün Eren Enerji firmasına nakledilmeye başlandığını, bu firmadan alınacak avansla işçilerin 4-5 aylık ücret alacaklarının bugün ödenmeye başlanacağını açıkladı. Vali ayrıca eylemdeki işçilerin paralarınn ödenmeyeceğini de belirtti. Ancak bu paranın işçilerin alacaklarının sadece çok az bir kısmını karşılayabileceği ve ayrıca işçilere güvence vermediği ifade ediliyor.

Zonguldak’a dün gelerek açlık grevindeki işçilerle görüşmek isteyen CHP’li milletvekillerinin ocağa girmesi, Valilik talimatıyla engellendi.

Kilimli’de faaliyet yapan Deka Madencilik ile Balçın Madencilik’e ‘Paralel devlet yapılanması’ iddiasıyla yürütülen soruşturması kapsamında kayyum atanmıştı. TTK’nın (Türkiye Taşkömürü Kurumu) kiracısı konumundaki Deka’da 130, Balçın’da ise toplam 115 madenci on gün önce eyleme başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler