1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zorlu, 75 bin çocuğa enerjiyi anlattı

Zorlu, 75 bin çocuğa enerjiyi anlattı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi, sosyal sorumluluk projelerini, çocukların enerji konusunda bilinçlenmesini...

Zorlu, 75 bin çocuğa enerjiyi anlattı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi, sosyal sorumluluk projelerini, çocukların enerji konusunda bilinçlenmesini hedeflediklerini söyledi. Erverdi, “İki buçuk yıl içinde 75 bin çocuğumuzla bir araya geldik. Bu senenin sonuna kadar 120 binin üzerinde çocuğumuzla tanışmayı amaçlıyoruz” dedi. Zorlu Enerji Grubu'nun kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi veren Erverdi, çocukların her zaman daha güzel bir dünyada ve daha iyi koşullarda yaşamayı hak ettiğini belirterek, “Enerji kaynaklarımızı, bizlerden sonra çocuklarımız kullanacak, koruyacak ve yönetecek. Biz de Zorlu Enerji Grubu olarak, sosyal sorumluluk projelerimizi, çocuklarımızın enerji konusunda bilinçlenmesini hedefleyerek geliştiriyoruz” diye konuştu.

Bu noktadan hareketle, 2010 yılında “Enerjimiz Çocuklar İçin” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Erverdi, “Projemizle, çocuklara enerji kaynakları, üretimi ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgi ve deneyimlerimizi aktarmayı hedefledik. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile çocuklarımıza, enerji kaynaklarını ve gezegenimizin geleceği için önem taşıyan yenilenebilir enerji kaynaklarını anlatıyor, enerji kaynaklarını koruyabilmek için enerji tasarruf yöntemlerini onlarla paylaşıyor ve çevreyi korumaya yönelik mesajlar veriyoruz. Bütün bunları, çocuklarımıza eğlenceli deneyimler yaşatarak sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Erverdi, projenin Türkiye'de bir enerji şirketi tarafından yürütülen ulusal ölçekteki ilk enerji eğitim projesi olma özelliğini taşıdığını da vurgulayarak, “Bu bizi oldukça mutlu ediyor, ülkemizin önde gelen enerji şirketlerinden biri olarak bir ilke imza atmış olmak bizim için oldukça heyecan verici. Temel olarak 6-12 yaş arasındaki çocuklara ulaşmayı hedeflediğimiz bu çalışmayla, geçtiğimiz iki buçuk yıl içinde 75 bin çocuğumuzla bir araya geldik. Bu senenin sonuna geldiğimizde ise Türkiye'nin dört bir yanından 120 binin üzerinde çocuğumuzla tanışmayı amaçlıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK ENERJİ DRAMASI

Geçen yıl, “Enerjimiz Çocuklar İçin” projesi kapsamında yürütülen enerji eğitimlerini daha çok çocukla buluşturmak amacıyla Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını anımsatan Erverdi, Türkiye'nin ilk enerji dramasını hazırladıklarını söyledi. Dramanın, 2012 yılının Ekim ayı itibariyle Anadolu turnesine başlayarak Zorlu Enerji Grubu olarak faaliyet gösterdikleri illeri ziyaret ettiğini ifade eden Erverdi, şöyle devam etti: “Enerji dramamız; Rize, Erzurum, Erzincan, İstanbul, Gaziantep, Osmaniye, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Denizli, Bursa ve Yalova'da yaklaşık 15 bin çocuğumuz için sahnelendi. Çevre ve iletişim uzmanları ile pedagogların danışmanlığında hazırlanan oyunumuzu deneyimli tiyatrocu Hakan Bilgin kurguladı. Adını doğal yaşamın renklerinden alan iki karakter Mavi ve Yeşil, minik misafirlerimize enerji kaynaklarını, fosil yakıtların dünyamızın geleceği için önemini, temiz enerji kaynaklarıyla elektrik üretimini ve enerjinin tasarruflu kullanımını anlattı. Oyunun interaktif kurgusu sayesinde çocuklar, istedikleri soruları sorarak oyuna dahil oldular. Çocuklar bir yandan eğlenirlerken, diğer yandan enerji kaynakları ve sürdürülebilir enerjinin önemi hakkında bilgilendiler.”

ÇOCUKLAR VE GENÇLERİ BİLİM MERKEZİ'NDE ENERJİ İLE TANIŞTIRIYORUZ

Şebnem Erverdi, geçen yıl Şişli Bilim Merkezi ile “Gelecek Sizin, Enerjiniz Tükenmesin” sloganıyla yeni bir proje geliştirdiklerini de belirterek, ''Bilim Merkezi'ni ziyaret edenlere, uzman pedagogların danışmanlığında hazırlanan çeşitli seviyelerde eğitimlerle, enerji kaynaklarının korunması hakkında bireylere düşen sorumluluklar ve günlük hayatta alınabilecek tasarruflar hakkında bilgiler veriliyor'' dedi.

Erverdi, şunları kaydetti: “Bilim Merkezi'nde hazırladığımız 140x210cm boyutlarında, topografik yapıya sahip temiz enerji maketi ile de çocukların kafasında enerjiyle ilgili görsel bir dünya oluşturabilmeyi hedefledik. Bu maketin üzerinde, orijinaline sadık kalarak hazırlanan mini enerji santralleri bulunuyor. 25 metrekarelik enerji köşesinde bulunan bu maket ile ziyaretçiler, temiz enerji kaynaklarıyla çalışan jeotermal, rüzgar, güneş, doğal gaz ve hidroelektrik santrallerinin yapılarını, çalışma sistemlerini, üretilen elektriğin evlerimize nasıl ulaştırıldığını santrallerin mekanik dinamiklerini görerek gözlemleyebiliyorlar.

Bilim Merkezi''ni anaokulu öğrencilerinden lise öğrencilerine, öğretmenlerden velilere kadar her gün yaklaşık 150 kişi ziyaret ediyor. Bu yılının sonuna kadar Bilim Merkezi'nde 60 bin ziyaretçiye ulaşmayı ve enerji kaynaklarının korunması ile günlük hayatta alınabilecek tasarruflar hakkında bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler