1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Alaşehir-II JES'in kapasitesi iki kat arttırılacak

Zorlu Alaşehir-II JES'in kapasitesi iki kat arttırılacak

Enerji Günlüğü -  Zorlu Jeotermal Enerji, Manisa'da bulunan 24.9 MW'lık Alaşehir-II JES'in kapasitesini 50 MW'a çıkarmayı planlıyor.Zorlu Jeotermal...

Zorlu Alaşehir-II JES'in kapasitesi iki kat arttırılacak

Enerji Günlüğü -  Zorlu Jeotermal Enerji, Manisa'da bulunan 24.9 MW'lık Alaşehir-II JES'in kapasitesini 50 MW'a çıkarmayı planlıyor.

Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Erenköy, Osmaniye ve Çeşneli Mahalleleri sınırları içerisinde çalışmaları sürdürülmekte olan “Zorlu Alaşehir-II, 24,9 MWe Kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali ve 15 Adet Jeotermal Sondajı” projesinde kapasite artışı yapılacak. Projelendirme sürecinde kuyulardan alınan veriler ve ruhsat bazında yapılan teknik değerlendirmeler sonucu projenin 24,9 MWe’den 50 MWe’ye çıkarılabileceği öngörüldüğü için projenin kapasitesi 24,9 MWe den 50 MWe ye arttırılacak.

500 milyon lira değerindeki kapasite artış projesi ile ünite sayısı ikiye çıkarılacak. Yine, “ÇED Gerekli Değildir” kararı bulunan Alaşehir-II JES projesi kapsamında verilen 15 adet kuyu lokasyonuna ek olarak kapasite artışı kapsamında 20 adet kuyu açılacak. 20 adet kuyu lokasyonunun 16 adedi tarım arazisi, 4 adedi ise orman vasfındaki araziler içerisinde kalıyor.

Projenin inşaat aşamasında yaklaşık 400 kişinin, işletme aşamasında ise 50 kişinin çalışması ön görülüyor. 

Zorlu Alaşehir-II JES Kapasite Artışı projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

ZORLU ALAŞEHİR-II JES ÇED SÜRECİNDE

Önceki ve Sonraki Haberler