1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Aydın`da jeotermal sondaj yapacak

Zorlu Aydın`da jeotermal sondaj yapacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Doğal Elektrik Aydın ili, Buharkent ilçesindeki ruhsatlı sahasında 13 noktada jeotermal sondaj çalışması yapmayı planlıyor.“Zorlu...

Zorlu Aydın`da jeotermal sondaj yapacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Doğal Elektrik Aydın ili, Buharkent ilçesindeki ruhsatlı sahasında 13 noktada jeotermal sondaj çalışması yapmayı planlıyor.

“Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından Aydın ili, Buharkent ilçesi sınırları içerisinde alanın jeotermal potansiyelini belirlemek ve yatırımcı firma tarafından kurulması planlanan jeotermal enerji santrallerinde kullanılmak üzere 48 ruhsat sıra numaralı alan içerisinde 13 noktada jeotermal sondaj çalışmasının yapılması planlanıyor.

30.000.000 TL bedelli projede her bir noktada jeotermal kaynak arama çalışması ortalama 2-3 ay kadar sürecek ve kuyularda çalışmalar eş zamanlı olmayacak. Bir noktada yapılacak sondaj çalışması verileri komşu kuyular için rehber niteliği taşıyacak, bu nedenle 13 noktada sondaj çalışmasının yapılması kesin değil.

Proje kapsamında yapılacak jeotermal kaynak arama çalıĢması alanları tarım arazisi niteliğinde. Açılması planlanan kuyulardan yerleşim yerine en yakın olanı Sav-7 kuyusuSavcılı Köyüne yaklaşık 180 metre uzaklıkta.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, Jeotermal Kaynak Arama-III projesi ile ilgili Aydın Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler