1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Çin ortaklığıyla elektrik depolamaya yatırım yapacak

Zorlu Çin ortaklığıyla elektrik depolamaya yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Holding, Çinli yatırım şirketi GSR Capital ile 4,5 milyar dolarlık yatırımla elektrikli otomobil ve enerji depolama pillerine...

Zorlu Çin ortaklığıyla elektrik depolamaya yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Holding, Çinli yatırım şirketi GSR Capital ile 4,5 milyar dolarlık yatırımla elektrikli otomobil ve enerji depolama pillerine yönelik bir batarya fabrikası kuracak.

Vestel, hakim ortağı Zorlu Holding AŞ'nin, enerji sistemleri ve pil teknolojileri başta olmak üzere inovatif alanlara stratejik olarak yatırım yapan Çinli yatırım şirketi GSR Capital ile toplamda 4,5 milyar ABD doları tutarında yatırım içeren ve iki alanı kapsayan bir ortaklık için ön anlaşma imzaladığını açıkladı. 

Vestel'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşma kapsamında, GSR Capital ile Şirketin %50-%50 ortaklığında elektrikli otomobil ve enerji depolama pillerine yönelik bir batarya fabrikasının kurulması planlanıyor.

ÖNCELİKLE PİL PAKETLEME TESİSİ KURULACAK

Açıklamada, "2018 yılı içinde başlanacak yatırımla, ilk etapta batarya modül/hücresinden batarya montajının yapıldığı 2.000 MW'lık bir pil paketleme tesisinin kurulması, ardından da 2023 yılına kadar 2,5 milyar ABD doları yatırımla komple batarya üretimine yönelik (batarya kimyasından, hücre üretimine kadar bütün üretim zincirini kapsayan) yıllık 25.000 MW kapasiteye sahip bir batarya fabrikası kurulması planlanmaktadır" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler