1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Denizli’ye bir JES daha kuracak

Zorlu Denizli’ye bir JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yaklaşık 90 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 50 MW kapasiteli...

Zorlu Denizli’ye bir JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yaklaşık 90 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 50 MW kapasiteli Tekkehamam Jeotermal Santrali kuracak.

Denizli ilinde pek çok jeotermal yatırımı bulunan Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. bir jeotermal santral yatırımına daha başlıyor. Şirket tarafından Denizli ili, Sarayköy ilçesi, Tekkehamam mevkide tamamı tarım arazisi olan ve mülkiyeti Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. adına kayıtlı 32 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatı sınırları içerisinde Tekkehamam JES(50 MWe)” kurulması planlanıyor.

475.000.000 TL bedelli santral projesi kapsamında 11 adet üretim ve 10 adet reenjeksiyon olmak üzere 21 adet kuyu kullanılarak 50 MWe kapasiteli Tekkehamam JES ile yılda 320 GWh elektrik enerjisi üretilecek. Santralde üretilen elektrik yaklaşık 90.000 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek.

Proje kapsamında yapılacak arazi hazırlık ve inşaat çalışmalarında 400 kişinin, işletme aşamasında ise 50 kişinin çalışması öngörülüyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri 1.400 metre kuzeydoğusunda Karakıran Mahallesi olup, proje alanının 1.500 metre kuzeybatısında Umut Termal Otel, 2.000 metre güneydoğusunda Kumluca Mahallesi yer alıyor. Sarayköy ilçesi proje alanının 6 km doğusunda, Denizli il merkezi ise proje alanının 20 km güneydoğusunda yer alıyor. 

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler