1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu, elektrik dağıtım şebekesi için 375 milyon dolarlık kredi aldı

Zorlu, elektrik dağıtım şebekesi için 375 milyon dolarlık kredi aldı

Zorlu Enerji, iştiraki OEDAŞ'ın elektrik dağıtımı alanındaki yatırımlarda kullanmak için ulusal ve uluslararası finans kuruluşlarından 375 milyon dolarlık kaynak sağladı.

Zorlu, elektrik dağıtım şebekesi için 375 milyon dolarlık kredi aldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, aralarında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), ve Hollanda Kalkınma Bankası'nın (FMO) bulunduğu uluslararası finans kuruluşları ile Denizbank’tan 375 milyon dolar kredi sağladı.

Tamamı Türk Lirası cinsinden sağlanan toplam 375 milyon dolar karşılığı kredi, Zorlu Enerji’nin elektrik dağıtım alanındaki yatırımlarının finansmanında kullanılacak. Söz konusu yatırımlar, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Zorlu Enerji’nin dolaylı bağlı ortaklığı olan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) tarafından gerçekleştirilecek. Yatırımlar, 1,9 milyon aboneye hizmet veren dağıtım ağının yenilenmesini, modernizasyonunu ve genişletilmesini içeriyor.

Zorlu Enerji CFO’su Elif Yener; sağladıkları finansman desteğinin, uluslararası finans çevrelerinin Türkiye ekonomisine yönelik güvenini ortaya koyduğunu söyledi. Yener, “Dünyanın en itibarlı finans kuruluşlarından Türk lirası karşılığı sağladığımız ve geri ödemesini de yine Türk lirası olarak gerçekleştireceğimiz krediye FMO ihtiyaç duyulması halinde 2022'nin sonlarında etkinleştirilecek ek 25 milyon dolar ile birlikte toplam 100 milyon dolar, AIIB 75 milyon dolar, EBRD 50 milyon dolar, IFC 75 milyon dolar ve Denizbank da 75 milyon dolar katkı sunuyor”dedi.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Elif Yener, AIIB, EBRD, IFC, FMO ve Denizbank gibi önde gelen finans kuruluşlarının özellikle sürdürülebilir ve ekonomiye katkı sağlayan enerji projelerine kaynak aktardığını hatırlattı. Yener, yapacakları yatırımlar sayesinde OEDAŞ’ın kayıp ve kaçak oranını azaltarak sağlayacağı verimlilikle ülke ekonomisine katkı sunmuş olacağının altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler