1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji 10 milyon TL sürdürülebilirlik yatırımı hedefliyor

Zorlu Enerji 10 milyon TL sürdürülebilirlik yatırımı hedefliyor

Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında 2030 yılına kadar tamamen yenilenebilir enerji üretimi, biyoçeşitliliğin korunması ve iyileştirilmesi için 10 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyor.

Zorlu Enerji 10 milyon TL sürdürülebilirlik yatırımı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında 2030 yılına kadar tamamen yenilenebilir enerji üretimi, biyoçeşitliliğin korunması ve iyileştirilmesi için 10 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyor.

2009 yılından bu yana iki yılda bir yayınladığı Sürdürülebilirlik Raporu’nu ilk defa yıllık olarak yayımlayan Zorlu Enerji, 2020 yılı çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetişimsel performansını kapsayan raporunda, iklim krizi ile mücadele, karbon emisyonlarının azaltılması, kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılması, enerji verimliliği ve enerji arz güvenliği konuları çerçevesindeki tüm çalışmalarına detaylı yer verdi. 

Sürdürülebilirliği iş yapış modelinin merkezine alan Zorlu Enerji, çalışanları ve diğer paydaşları ile beraber dünyanın temel sorunlarına yönelik çözümlere katkıda bulunmak ve çevresel ve sosyal alanlardaki tüm riskleri daha iyi yönetmek amacıyla yeniden ele aldığı sürdürülebilirlik stratejisi ile 2030 yılına kadar ürettiği enerjinin tamamının yenilenebilir kaynaklardan olması, biyoçeşitliliğin korunması ve iyileştirilmesi için 10 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, 2040 yılına kadar tüm değer zincirinin karbon nötr hale gelmesi için çalışmalar yürütüp uzun vadeli pozitif değer yaratmayı hedefliyor. 

“YENİLENEBİLİRE DAYALI BİR ENERJİ EKOSİSTEMİ HEDEFLİYORUZ”

Zorlu Enerji Sektör Başkanı Sinan Ak yaptığı değerlendirmede, Zorlu Enerji’nin özellikle jeotermal enerji alanında yaptığı yatırımlarla Türkiye’deki elektrik üretiminin %100’ünü temiz enerjiden sağladığını belirterek, “Jeotermal enerji alanında Türkiye’nin en büyük oyuncusuyuz. Bununla birlikte Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeline de inanıyor ve bu konuda da çalışmalarımızı sürüyoruz. Yenilenebilir kaynaklara dayalı bir enerji ekosistemi yaratmak için faaliyetlerimizi şekillendiriyoruz” dedi. 

Ak, karbon salımını kaynağından kesecek yatırımlara odaklandıklarını, elektrifikasyon, dijitalizasyon, otomasyon ve dekarbonizasyon odaklı iş yapış biçimini benimsediklerini de belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler