1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu Enerji, Filistin’e elektrik sağlayacak

Zorlu Enerji, Filistin’e elektrik sağlayacak

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji,  Filistin’in elektriğinin yüzde 25’ini sağlayan elektrik dağıtım şirketi JDECO ile güneş santralleri kuracak. Zorlu...

Zorlu Enerji, Filistin’e elektrik sağlayacak

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji,  Filistin’in elektriğinin yüzde 25’ini sağlayan elektrik dağıtım şirketi JDECO ile güneş santralleri kuracak. 

Zorlu Enerji Pakistan'da gerçekleştireceği güneş enerjisi projelerinin yanında Filistin'de de güneş projeleri gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Zorlu Enerji, Filistin’e elektrik sağlayacak olan güneş enerji santrallerinin kurulması ve işletilmesine yönelik olarak Filistin’in elektriğinin dörtte birini tek başına sağlayan elektrik dağıtım şirketi JDECO (Jeruselam Electricity Distribution Company) ile karşılıklı niyet anlaşması (MoU) imzaladı.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Zorlu Enerji olarak potansiyeline inandığımız, temiz enerji kaynağı güneş enerji sistemlerine yönelik yatırımlarımızı derinleştirmeye ve çeşitlendirmeye devam ediyoruz. Pakistan’da 300 MW’lık güneş enerjisi yatırımı kararımız ve First Solar’ın 26 ülkede en büyük iş ortağı ve tek distribütörü olmak için imzaladığımız anlaşma Zorlu Enerji olarak bu konudaki ilk girişimlerimiz olarak oldukça anlamlıydı. Filistin’de yapmayı planladığımız bu yatırımla birlikte bölgemizde güneş enerjisinin gelişimine liderlik etme hedefimiz yolunda önemli bir adım daha attık” dedi.

Zorlu Enerji, Pakistan’daki 100 MW’lık güneş enerjisi yatırımını, 200 MW’lık ikinci proje için imzaladığı niyet anlaşması ile büyütmüştü.

ZORLU, PAKİSTAN'DAKİ 200 MW'LIK GES İÇİN ÖNLİSANS ALDI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler