1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zorlu Enerji Grubu’na iklim performans liderliği ödülü

Zorlu Enerji Grubu’na iklim performans liderliği ödülü

Enerji Günlüğü- Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ, "Türkiye’nin İlkim Performans Liderleri Ödülü"nü almaya hak kazandı.Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden...

Zorlu Enerji Grubu’na iklim performans liderliği ödülü

Enerji Günlüğü- Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ, "Türkiye’nin İlkim Performans Liderleri Ödülü"nü almaya hak kazandı.

Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Doğal Elektrik Üretim AŞ, 2013 yılında Karbon Saydamlık Projesi (CDP) platformunu kullanarak iklim değişikliği stratejilerini açıklayan şirketler arasında yapılan performans derecelendirmesinde, en yüksek ikinci grup olan B grubunda yer alarak, "Türkiye’nin İlkim Performans Liderleri Ödülü"nü almaya hak kazandı.

ŞİRKET EN YÜKSEK PERFORMANS SKORUNU ALDI

Zorlu Enerji Grubu'nun açıklamasında, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin ise Borsa İstanbul'a dahil olan ve raporlama yapan 4 enerji şirketi arasından en yüksek performans skorunu alan şirket olduğu belirtildi.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, Akbank’ın ana sponsorluğu ve Ernst & Young (EY) Türkiye'nin rapor sponsorluğunda hazırlanan "CDP Türkiye 2013 İlkim Değişikliği Raporu"nun sonuçları ödülden önce açıklandı.

CDP’ye Türkiye'den yanıt veren şirketler arasında saydamlık derecelendirmesinde ilk yüzde 10'a giren şirketler belirlendi. Rapor, CDP'ye Türkiye’den dahil olan şirketlerin verdikleri yanıtların analizini ve Türkiye’de iklim değişikliği ile ilgili ana eğilimleri içeriyor.

AK: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYI TEHDİT EDİYOR

Karbon Saydamlık Liderliği Ödülü’nü alan Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, özellikle son 20 yıldır, iklim değişikliğinin ve karbon krizinin yalnızca doğal çevreye ve insan sağlığına etki etmekle kalmadığını aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmayı da tehdit ettiğini belirtti.

Zorlu Enerji Grubu olarak kendilerinin de iklim koruma ve karbon yönetimini öncelikli konular arasında gördüklerini ifade eden Ak, küresel değişimler karşısında, özellikle iklim değişikliğine karşı kurumsal yapılarını güçlendirdiklerini ve risk yönetimi için çeşitli araçlar geliştirdiklerini bildirdi.

Ak, CDP'nin bu yönde strateji geliştirmeleri için aldıkları aksiyonları kamuoyuyla paylaşmalarını sağlayan çok önemli global bir mekanizma olduğunu belirterek, raporlama ve şeffaflık taraflarını güçlendiren ve bu ödülü kendilerine sunan CDP Türkiye ekibine ve emeği geçenlere teşekkürlerini sunduğunun kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler