1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zorlu Enerji Grubu’ndan çocuklar için yeni kitap

Zorlu Enerji Grubu’ndan çocuklar için yeni kitap

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, çocuklara özel yayınladığı çevre ve enerji kitaplarına bir yenisini ekledi. Çocuklara, temiz enerji kaynaklarını...

Zorlu Enerji Grubu’ndan çocuklar için yeni kitap

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, çocuklara özel yayınladığı çevre ve enerji kitaplarına bir yenisini ekledi. Çocuklara, temiz enerji kaynaklarını ve enerjinin doğru kullanımını anlatmak için özel kitaplar tasarlayan Zorlu Enerji Grubu, şimdi de çocukları “Zorlu ile Karbon Ayak İzi” kitabıyla buluşturuyor. Kitabın kahramanı sevimli Yeşil Ejderha, çocuklara karbon ayak izinin nasıl oluştuğunu anlatarak; karbon ayak izinin dünyamıza etkileri ve bireysel olarak karbon ayak izini nasıl azaltabileceği hakkında bilgi veriyor. 

“Karbon ayak izinin nasıl oluştuğunu öğrenecekler”

Çeşitli projelerin yanı sıra hazırladıkları eğlenceli ve eğitici kitaplarla da enerji ve enerji kaynaklarının önemi hakkında çocukları bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirten Zorlu Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Şebnem Erverdi şunları söyledi:

“Çocuklarımızla bugüne kadar enerjiyi ve çevreyi ilgilendiren çeşitli eğitim projelerinde bir araya geldik. Şimdi de onlar için, ‘Zorlu ile Karbon Ayak İzi’ kitabını hazırladık. Çocuklara yaz tatili hediyesi sunmak üzere yayımladığımız bu yeni kitabımızla, çocuklarımızın çevre koruma bilincini güçlendirmek ve özellikle iklim değişikliği konusundaki farkındalıklarını artırmak istiyoruz. Kitabımızı okuyan çocuklar, karbon ayak izinin nasıl oluştuğunu ve günlük hayatlarında gerçekleştirecekleri basit uygulamalarla ayak izlerini nasıl azaltabileceklerini öğrenecekler. Eğlenceli bir dil ve renkli bir görsel dünya yaratarak çocukların bir yandan bilgilenirken bir yandan da keyifli zaman geçirmelerini amaçladık. Çocuklarımız, ‘Zorlu ile Karbon Ayak İzi’ kitabımıza, yine tasarımı ve konsepti çocuklara özel olarak hazırlanan web sitemiz www.enerjisitemiz.com adresinden de kolayca ulaşabilecekler.”

Herkes yol açtığı karbon salım oranını hesaplayarak karbon ayak izini azaltabilir

“Zorlu ile Karbon Ayak İzi” kitabında, kitabın kahramanı Yeşil Ejderha, küresel iklim değişikliğine yol açan karbon gazı salımı ve bunun sonucunda oluşan karbon ayak izini basit ve eğlenceli bir dille anlatıyor.

Sibel Şengül tarafından yazılan ve Halime Keskin tarafından resimlenen kitapta, çocuklar, basit bir tablo yardımıyla yol açtıkları karbon ayak izinin oranını kendisi hesaplayabiliyor. Çıkan sonuca bağlı olarak, yol açtıkları karbon salım oranını evin sıcaklığını 2 derece düşürmek, ambalajlı ürün kullanımını olabildiğince azaltmak, yaşanılan bölgede yetiştirilen ürünleri tercih etmek gibi uygulanabilecek basit önerilerle günlük hayatta nasıl azaltabileceklerini de öğreniyorlar.

“Zorlu ile Karbon Ayak İzi”, Zorlu Enerji Grubu tarafından hazırlanan ve bugüne kadar anlatımı ile tasarımı çocuklar tarafından çok sevilen Zorlu ile Rüzgar Enerjisi, Zorlu ile Doğal Gaz, Zorlu ile Jeotermal Enerji, Zorlu ile Su Enerjisi adlı serinin 5. kitabı olarak yayımlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler