1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zorlu Enerji hatıra ormanlarında 145 bin ağaç

Zorlu Enerji hatıra ormanlarında 145 bin ağaç

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji’nin ağaçlandırma çalışmalarında dikilen ağaç sayısı 145 bine ulaştı.Zorlu Enerji AŞ’nin sürdürülebilirlik...

Zorlu Enerji hatıra ormanlarında 145 bin ağaç

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji’nin ağaçlandırma çalışmalarında dikilen ağaç sayısı 145 bine ulaştı.

Zorlu Enerji AŞ’nin sürdürülebilirlik alanındaki sosyal sorumluluk çalışmaları sırasında dikilen fidan sayısı 145 bine ulaştı. Şirket, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Ormancılık Haftasında gerçekleştirdikleri ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi paylaştı. Zorlu Enerji’nin açıklamasında, Kars’ta Arpaçay; Osmaniye’de Bahçe; Denizli’de Sarayköy ve Buldan; İzmir’de Tire ilçelerinde yaratılan hatıra ormanlarında bugüne kadar 145.000 ağaç fidanı dikildiği bildirildi. 

Ağaçlandırmayla ilgili çalışmalarını T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’yla işbirliği halinde yürüten Zorlu Enerji’nin açıklamasında; hatıra ormanı çalışmalarının 2010 yılında başlatıldığı anlatıldı ve şöyle dendi, “Tüm Türkiye genelinde planladığımız hatıra ormanları için ilk yedi yılımızda, 75 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ise bu alanda hedeflerimizi büyüterek Denizli ili Buldan ilçesi sınırları içerisinde 70 bin fidanlık hatıra ormanı ile 145 bini aşkın fidanımız, geleceğin ağaçları olarak yarınlarımıza temiz bir çevre sunma yolunda önemli bir gelişme olacak”.

Önceki ve Sonraki Haberler