1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zorlu Enerji İsrail gazı için anlaştı

Zorlu Enerji İsrail gazı için anlaştı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, İsrailli enerji şirketi Edeltech ortaklığı ile İsrail'in Leviathan doğalgaz sahasından ilk doğalgaz satın alan şirket...

Zorlu Enerji İsrail gazı için anlaştı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, İsrailli enerji şirketi Edeltech ortaklığı ile İsrail'in Leviathan doğalgaz sahasından ilk doğalgaz satın alan şirket olacak.

Zorlu Enerji ve İsrailli özel enerji şirketi Edeltech ortaklığı İsrail'in Akdeniz kıyısında 2010 yılında keşfedilen Leviathan doğalgaz sahası için sahada hisse sahibi olan şirketlerle yaklaşık 1.3 milyar dolar değerinde doğalgaz satın alımı için anlaşma imzaladı.

Pazar günü Leviathan ortaklığı tarafından yapılan açıklamada anlaşmanın Zorlu Enerji-Edeltech ortaklığının İsrail'de kuracağı elektrik santrali için 18 yıllığına toplam 6 milyar metreküp gaz için imzalandığı ifade edildi.

Zorlu Enerji-Edeltech ortaklığı satın alacakları doğalgazın miktarını inşaa edecekleri iki adet santralin büyüklüğü oranında kendileri belirleyecek. Ortaklık Dorad Enerji Santrali, Ashdod ve Ramat Negev Kojenerasyon santrali için birlikte çalışıyor.

İsrail karasularında bulunan yaklaşık 622 milyar metreküp rezerve sahip Leviathan sahası ortakları % 39.66 hisse ile Amerikan Noble Energy, % 45.34 hisseye sahip Delek Group (Avner Oil ve Delek Drilling)ve % 15 hisseye sahip Ratio Oil. Sahada üretime 2020 yılında başlanması planlanıyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu rekabet kaygılarıyla uzun politik çekişmelerden sonra geçen ay sahada çalışmalara onay vermişti.

...

Önceki ve Sonraki Haberler