1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji, İsrail’deki davalarında uzlaşmaya vardı

Zorlu Enerji, İsrail’deki davalarında uzlaşmaya vardı

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, İsrail’de devam eden davalarla ilgili uzlaşmaya giderek, itilafı sona erdirdi. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ,...

Zorlu Enerji, İsrail’deki davalarında uzlaşmaya vardı

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, İsrail’de devam eden davalarla ilgili uzlaşmaya giderek, itilafı sona erdirdi. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, hakim ortağı olduğu şirketler ve iştirakleri aleyhine İsrail mahkemeleri nezdinde, MW İsrail Ltd. tarafından açılan dava ile Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri AŞ tarafından açılan karşı davada uzlaşmaya vardı ve dava konusu itilafı sonlandırdı. 

Zorlu Enerji’nin hakim ortağı olduğu şirketler ve iştirakleri aleyhine, faiz hariç olmak üzere 320.034.592 İsrail Şekeli tutarında tazminat talepli olarak açılan tahkim davası ve Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri AŞ tarafından MW İsrail Ltd. aleyhine 187.544.486 İsrail Şekeli+KDV tutarında tazminat talepli olarak açılan karşı davada, taraflar arasında tahkim sürecine ara verilerek yapılan uzlaşma görüşmeleri olumlu sonuçlandı. 

Buna göre; Zorlu Enerji’nin %42,15 oranında dolaylı iştirakleri olan Ashdod Energy Ltd. ve Ramat Negev Energy Ltd.’in MW İsrail Ltd.’e 25.000.000 İsrail Şekeli+KDV tutarında bir bedel ödemesi suretiyle uzlaşma sağlandı. 

Böylece gerek tahkim davası, gerekse karşı dava sonlandırılmak suretiyle taraflar birbirlerini ibra ettiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler