1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zorlu Enerji İsrail’deki kredilerini yapılandırdı

Zorlu Enerji İsrail’deki kredilerini yapılandırdı

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, İsrail’deki doğalgaz santrallerinin proje finansman anlaşmalarını yeniledi. Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, İsrail’de...

Zorlu Enerji İsrail’deki kredilerini yapılandırdı

Enerji Günlüğü – Zorlu Enerji, İsrail’deki doğalgaz santrallerinin proje finansman anlaşmalarını yeniledi. 

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, İsrail’de ortağı olduğu iki doğalgaz santralinin yatırım kredilerinin yeniden yapılandırıldığını bildirdi. Şirket, %42,15 oranında dolaylı bağlı ortaklığı olan ve İsrail’de sanayi tesislerine elektrik ile buhar sağlanması amacıyla faaliyet gösteren 64,5 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasiteli Ashdod Energy Ltd.’e (Ashdod) ait doğalgaz santrali ile 126,4 MW elektrik ve 70 ton/saat buhar üretim kapasiteli Ramat Negev Energy Ltd.’e (Ramat Negev) ait doğalgaz santralinin yenilenen proje finansman anlaşmalarının imzalandığını duyurdu. 

Yapılandırma doğrultusunda Ashdod için 332.862.000 İsrail Şekeli, Ramat Negev için ise 687.566.000 İsrail Şekeli olmak üzere toplamda 1.020.428.000 İsrail Şekeli tutarındaki mevcut krediler, daha uygun faiz oranlarıyla refinanse edildi. Yapılandırma anlaşmasına göre kredi faizleri, projelerin ratingine bağlı olarak değişkenlik gösterecek. Ashdod ve Ramat Negev proje şirketlerinin diğer ortağı olan Edeltech Ltd.’in iki projede de  %57,85 oranında hissesi bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler