1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Enerji, Kızıldere 2 JES`i törenle devreye aldı

Zorlu Enerji, Kızıldere 2 JES`i törenle devreye aldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, Denizli Sarayköy'de kurulan, 80 MW gücündeki jeotermal enerji santralı “Kızıldere 2”yi törenle açtı.Zorlu Enerji...

Zorlu Enerji, Kızıldere 2 JES`i törenle devreye aldı

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Grubu, Denizli Sarayköy'de kurulan, 80 MW gücündeki jeotermal enerji santralı “Kızıldere 2”yi törenle açtı.

Zorlu Enerji Grubunun Denizli Sarayköy mevkiinde açılışını gerçekleştirdiği ‘Kızıldere 2’ jeotermal santrali 250 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirildi. Santralın açılış törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ve şirketin üst düzey yöneticileri ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Kızıldere jeotermal sahası üzerindeki çalışmalar ile ilgili bilgi vererek, “2008 yılında, ADÜAŞ ihalesi ile 30 yıllık işletme hakkını devraldığımız Kızıldere Jeotermal Santralı, ülkemizin ilk jeotermal santralıdır. Santralın işletme hakkını devraldıktan sonra, yaptığımız iyileştirme çalışmaları ile 6 MW olan kapasitesini kısa sürede 15 MW’a kadar yükselttik. Bugün açılışını yaptığımız Kızıldere 2 Jeotermal Santralı ile birlikte jeotermal alanında 95 MWkurulu güce ulaşacak ve dünyanın en büyük jeotermal sahaları arasına gireceğiz”dedi.

Ayrıca Zorlu Enerji Grubu olarak, Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji kapasitesini artırmak ve cari açığının azaltılmasına katkıda bulunmak hedefiyle yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan Zorlu, “Zorlu Grubu olarak 60 yılda girdiğimiz her alanda kendi kaynaklarımızı kullanarak fark yaratmayı hedefledik.Bunun için iyi bir örnek olan Kızıldere jeotermal santralımızda, önümüzdeki dönemde yapacağımız ilave yatırımlarla birlikte ülkemizin cari açığının kapanmasına yıllık 150 milyon dolarlık bir katkımız olacak.” dedi.

Ahmet Zorlu, tüm bu çalışmalar neticesinde, Türkiye’nin 2023’te ulaşmak istediği 600 MW’lık jeotermal enerji hedefinin yüzde 70’ini, 2020 yılına kadar Zorlu Enerji Grubu’nun tek başına gerçekleştireceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler