1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu Enerji mini GES invertörü satacak

Zorlu Enerji mini GES invertörü satacak

Zorlu Enerji, ABD'li Enphase Energy'nin Türkiye distribütörlüğünü üstlendi, çatı üstü mini güneş santrallerinin mikroinvertör ihtiyacını karşılayacak.

Zorlu Enerji mini GES invertörü satacak

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji [BIST: ZOREN], ABD merkezli global enerji yönetimi teknolojisi şirketi Enphase Energy ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. Buna göre Zorlu Enerji, yapacağı yatırımlarda kullanacağı invertörler için senelik alımlarını Enphase Energy’den yapacak. Varılan anlaşmayla Zorlu Enerji, Enphase Energy’nin doğrudan güneş paneli kurulumcuları ve tüketiciler için ürettiği solar sistemlerde kullanılan mikroinvertör (mikro dönüştürücü) teknolojisinin ve aksesuarlarının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü de oldu.

Zorlu Enerji, global invertör üreticisi Enphase’in Türkiye distribütörlüğü sayesinde standart mikroinvertörlerden farklı olarak 10kW’a kadar olan küçük kapasiteli konut ve ticari sistemler için özel olarak üretilen mikroinventörlerin Türkiye pazarına sunulmasını sağlayacak. Böylelikle daha hesaplı projelerin yapılmasının da önü açılacak. Zorlu Enerji, Enphase Energy’nin mikroinventörleriyle aynı zamanda daha önce kapsamında olmayan B2C (doğrudan tüketici) pazar segmentinin ihtiyaçlarını da karşılayabilecek.

Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Evren Evcit, Türkiye’de ZES markasıyla üst segment güneş paneli üretimi yaptıklarını hatırlattı. 2017 yılında güneş enerjisi alanında yeni nesil teknolojiler geliştiren First Solar’ın yüksek performanslı ince film fotovoltaik (PV) modüllerinin 26 ülkede en büyük iş ortağı ve tek distribütörü olduklarını kaydeden Evcit, “Güneş enerjisi alanında yaptığımız bu önemli anlaşma ile modül segmentinde çok büyük bir başarı elde ettik. Güneş enerjisi ekipmanları üreticisi Enphase Energy ile yaptığımız bu iş birliğimiz sayesinde de mikro invertör pazarında aynı şekilde başarı göstereceğimize inanıyoruz” dedi.

Güneş enerjisi alanındaki gelişmelere öncülük etmeyi amaçladıklarını anlatan Evcit şöyle dedi:

“Katma değerli çözümleri, yeni nesil teknolojileri ve farklı iş modellerini başta Türkiye olmak üzere geniş bir coğrafyada sunmayı ve Güneş enerjisi alanının gelişimine liderlik etmeyi amaçlıyoruz. Bu amacımız doğrultusunda sürdürülebilir ve çevreyle uyumlu enerji arzını karşılamak için yatırımlarımıza ve iş birliklerimize hiç ara vermeden devam etmeyi planlıyoruz.”

Merkezi Fremont Kaliforniya’da bulunan global enerji teknolojisi şirketi Enphase Energy, dünyanın önde gelen mikroinvertör tabanlı güneş enerjisi ve batarya sistemleri tedarikçileri arasında yer alıyor. Mikroinvertör tabanlı teknolojisiyle güneş enerjisi endüstrisinde öne çıkan şirket, “hepsi bir arada/all-in-one” sunulan güneş enerjisi, batarya ve yazılım çözümleri geliştiriyor. Enphase’in 135’ten fazla ülkede 2 milyondan fazla Enphase tabanlı sistem kurulumu yaptığı, 45 milyondan fazla mikroinvertörün tedarikini sağladığı belirtiliyor. 

Zorlu Enerji, elektrik üretimi, dağıtımı ve ticaretinin yanı sıra, yenilenebilir enerji teknolojileri geliştirme, üretme, ticaret ve satışı ile elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği faaliyetleriyle Türkiye enerji sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alıyor. Zorlu Enerji, elektrik üretiminde İsrail ve Pakistan başta olmak üzere ülke dışında da faaliyet yürütüyor. 

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler